Now Reading
Istoricul Valentin Stan mizează pe victoria Rusiei și a Chinei, pe fondul conflictului cu SUA, prin intermediul Ucrainei și al UE: „E cea mai mare eroare strategică pentru americani” (VIDEO)

Istoricul Valentin Stan mizează pe victoria Rusiei și a Chinei, pe fondul conflictului cu SUA, prin intermediul Ucrainei și al UE: „E cea mai mare eroare strategică pentru americani” (VIDEO)

Istoricul Valentin Stan, profesor la Universitatea din București, a vorbit luni seara, în emisiunea lui Marius Tucă, de la Gândul, despre marile manipulări din presa mainstream, legate de conflictul militar din Ucraina.

Volodimir Zelenski, președintele de la Kiev considerat de o parte a urmăritorilor săi drept „un erou”, „un patriot”, iar de cealaltă parte „o marionetă” sau „un criminal”, nu are niciun drept la negociere, susține istoricul Valentin Stan. Corupția și interesele meschine primează în Ucraina, avertizează analistul politic.

„Zelenski este cu spatele la zid, pus de forțele naționaliste din Ucraina, care vor să-și păstreze controlul asupra țării, susținuți de americani și care merg pe ideea că războiul trebuie continuat cu orice preț. Aici sunt foarte multe interese. Ei, politic, nu au cum să negocieze. Nici Zelenski, nici clica lui. Ei vor pleca din Ucraina când vor fi negocieri, pentru că nu au ce să negocieze. Din momentul în care se vor apuca să negocieze, înseamnă că ei au confirmat că au dus țara la dezastru.

Negocieri vor fi după ce Ucraina se va sugruma singură. Europa e oricum sleită. Negocieri vor fi după ce America, în foarte scurtă vreme, va livra din ce în ce mai puțin. Vor fi probleme”, a avertizat Valentin Stan.

 

Valentin Stan: „Ceea ce a făcut SUA e cea mai mare eroare strategică și pentru americani, și pentru euroeni”

 

Oricât de mult vor spera susținătorii lui Volodimir Zelenski, Rusia nu-și va lua „jucăriile” și se va retrage, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, crede profesorul.

„Dream on! Rusia e o țară cu resurse extraordinare. La momentul acesta o afectează sancțiunile, dar nu o opresc. Iar ceea ce a făcut politica americană, susținută de europeni, să împingă Rusia în Euro-Asia, pe relația cu China, este cea mai mare eroare strategică și pentru americani, și pentru europeni.

Și China, și Rusia vor câștiga, dar hegemonul rapid, într-un timp extrem de scurt pe planeta Terra va fi China. China câștigă imens din treaba asta și va avea grijă de Rusia. Va fi o singură mare putere.

(…) Pe măsură ce trece timpul, Rusia va ocupa și mai mult teritoriu din Ucraina. Joaca asta de-a continua războiul, cu luatul Crimeei înapoi, cu împinsul în mare, îi va împinge pe ucraineni spre un dezastru din ce în ce mai mare. „, a mai avertizat analistul politic.

 

Valentin Stan: „Fără propaganda asta, oamenii și-ar fi data seama imediat că totul este un fake”

 

Propaganda prin mass-media are un rol bine pus la punct, susține Valentin Stan. La fel ca în cazul perioadei COVID, degeaba marea majoritate a cetățenilor își va da seama că a fost mințită la un moment dat, dacă până atunci a girat anumite decizii greșite, avertizează profesorul universitar.

„Fără propaganda asta, oamenii și-ar fi data seama imediat că totul este un fake. Dar până când își vor da seama, au aruncat în aer Nord Stream, au rupt Europa de gazul rusesc și nu-l mai aduce nimeni.

Una e să-ți dai seama post-factum, alta e să-ți dai seama de la început că totul este o mizerie în care suntem atrași ca să ne anihilăm pe noi, ca să trăiască unii peste ocean mai bine. E simplu”, a mai punctat Valentin Stan.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top