Now Reading
Unul dintre cele mai controversate personaje din lume a fost condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare. Ce infracțiuni a comis

Unul dintre cele mai controversate personaje din lume a fost condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare. Ce infracțiuni a comis

Instanța a dat verdictul final. Adnan Oktar (64 de ani) a fost condamnat la 1.075 de ani de închisoare. Este vorba despre un televanghelist islamist, cunoscut și sub pseudonimul de Harun Yahya, liderul unui cult sexual din Turcia.

Cultul clandestin are de zeci de ani adepți. De-a lungul timpului, membrii săi au fost acuzați și condamnați pentru infracțiuni precum: violuri, agresiuni sexuale, șantaj, spălare de bani și spionaj. Oktar avea un adevărat harem. Turcul devenit cunoscut în statul condus de către președintele Recep Erdogan prin apariții excentrice în online, înconjurat de femei tinere îmbrăcate în ținute provocatoare, în timp ce-și exprima convingerile pe diverse teme politice și spirituale.

Adnan Oktar

 

Activitatea controversată a lui Adnan Oktar, cu impact inclusiv la nivel european

 

Pe lângă emisiunile online, Oktar și-a împărtășit convingerile și prin intermediul unei cărți, „Atlasul Creației”, prin care autorul se opune teoriei evoluției. Potrivit acestuia, toate formele de viață au fost create de divinitate într-o formă perfectă. Oktar a trimis mii de exemplare ale cărții politicienilor, jurnaliștilor, școlilor din întreaga lume și diverselor persoane publice influente. Printre aceștia, și președintelelui Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde. Cartea lui Oktar a fost văzută la un moment dat, în biblioteca oficialului european. Lagarde a declarat că nu a citit-o și că a fost adusă de o persoană din anturaj.

Canalul TV online al lui Oktar a fost închis în 2018, an în care sute membri ai cultului său au fost arestați. La începutul lui 2021, turcul a fost judecat la Istanbul alături de alți presupuși membri ai clanului său, potrivit agenției Anadolu, citată de Bloomberg.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top