Now Reading
Ungaria a modificat definiția familiei în Constituție. Bărbatul și femeia o compun, singurii care pot adopta copii

Ungaria a modificat definiția familiei în Constituție. Bărbatul și femeia o compun, singurii care pot adopta copii

Ungaria reacționează ferm în fața trendului progresist. Statul vecin a modificat definiția familiei în Constituție. Astfel, este menționat clar faptul că familia este formată din bărbat și femeie, iar adopțiile sunt interzise pentru cuplurile homosexuale, respectiv persoanele necăsătorite.

Proiectul a fost adoptat la jumătatea lunii decembrie de parlamentul maghiar. Textul propus de guvernul lui Viktor Orban, partid care are două treimi în Parlament, stipulează clar: „Familia este bazată pe căsătorie și relația părinte-copil. Mama este o femeie, tatăl un bărbat”.

Amendamentul a fost adoptat cu 134 de voturi „pentru”, 45 „împotrivă” și 5 abțineri. De asemenea, noua modificare încurajează creșterea copiilor într-un spirit creștin: „Ungaria apără dreptul copiilor de a se identifica cu genul lor de la naștere și asigură creșterea lor pe baza identității constituționale a națiunii noastre și a valorilor bazate pe cultura noastră creștină”, se stipulează în noua Constituție.

 

Schimbarea de sex, interzisă în Ungaria

 

Ungaria nu a permis până acum căsătoria între persoane de același sex, dar recunoaște parteneriatul civil. Până în prezent, cuplurile homosexuale au beneficiat de o lacună legislativă. Puteau adopta copii dacă depuneau o cerere în care menționau că sunt singure.

În ceea ce privește persoanele heterosexuale, necăsătorite, vor putea adopta copii doar în baza unei cereri speciale, care trebuie să primească aprobarea ministrului Familiei.

Ungaria s-a poziționat încă de la începutul anului ferm împotriva noilor tendințe ale extremiștilor din tabăra LGBTQ. La începutul lui 2020 a adoptat o lege care interzice schimbarea de gen.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top