Now Reading
Unde poți face rafting în România și cât costă. Adrenalină garantată

Unde poți face rafting în România și cât costă. Adrenalină garantată

Rafting, o experiență aventuroasă care merită încercată chiar dacă vrei să faci lucruri noi alături de familie sau să îți bagi la apă colegii de muncă în timpului unui teambuilding. Nici nu e necesar să știi să înoți, ți se asigură echipament, instructaj și instructor pe parcursul traseului. Distracția e garantată, iar de pierdut, n-ai nimic. Iată unde poți face rifting în România și toate detaliile pe care ai nevoie să le știi. Pregătește-te să-ți faci amintiri pline de vitejie!

Prețul este de aproximativ 200 lei/persoană, însă în funcție de numărul de participanți, se pot obține reduceri. Acest sport este recomandat adulților cu vârsta minimă de 18 ani, indiferent de experiența anterioară. Participanții cu vârsta minimă de 16 ani trebuie să fie însoțiți de un adult. Majoritatea organizatorilor asigură echipament, iar echipajul unei ambarcațiuni se formează dintr-un număr de 4 – 8 participanți și un ghid. Pentru grupurile de aproximativ 10 persoane se pot face programări, atât în week-end, cât și în cursul săptămânii.

Iată trasee care sunt disponibile pe toată durata sezonului de rafting, din martie până în noiembrie.

Foto: Agrement-Dorna.ro

Rafting pe Bistrița

Traseul este ideal pentru cei care se aventurează pentru prima dată într-o asemenea experiență. Gradul de dificultate este ușor spre mediu, în funcție de debitul râului. Startul este din amonte de Cheile Zugreni, zona Vatra Dornei și se încheie după 20 de km, la cheile Toance.

Vezi AICI mai multe informații.

Foto: PensiuneaGradia.ro

Rafting pe Criș

Un alt traseu dedicat începătorilor, de nivel ușor – mediu, care se întinde însă pe o durată mai lungă, cuprinsă între patru-cinci ore, în funcție de debit. Poți opta și pentru varianta cu durată scurtă, de două-trei ore. Acest traseu nu este popular pentru senzații extreme, ci pentru un peisaj răpitor. Se dă startul din comuna Bucea, se parcurge o distanță de aproximativ 40 de km, până la final, la Vadul Crișului.

Vezi AICI mai multe informații.

Foto: Outdoor-Events.ro

Rafting pe Buzău

Cu o lungime de aproximativ 10 km, traseul pornește în amonte din localitatea Nehoiu. În funcție de debitul râului, durata traseului poate varia între o oră și jumătate – două ore și jumătate. Senzațiile tari sunt asigurate de secțiunile rapide ale râului, dar nebunia cursei se liniștește în zonele cu bazine naturale, unde echipa poate să coboare din barcă pentru a se răcori. Dificultatea traseului este considerată medie, traseul fiind accesibil oricărui doritor.

Vezi AICI mai multe informații.

Foto: ZHD.ro

Rafting pe Jiu

Traseul inferior se întinde pe o distanță de 12 km, începe de la jumătatea Defileului Jiului, până la Vișina. Zone line alternează cu zone rapide, dificultatea traseului este medie, dar atenție în perioada primăverii sau în cazul viiturilor, căci gradul de risc este ridicat.
Pe traseul superior se dă startul din apropiere de intrarea Jiului în defileu; o distanță de 15 km, pornind de la Livezeni, până la Mânăstirea Lainici. Acest traseu este recomandat participanților cu experiență, căci secțiunea este spectaculoasă, însă dificilă.

Vezi AICI mai multe informații.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top