Now Reading
Un nou partid conservator, creat de românii care au luptat împotriva abuzurilor din perioada COVID: „Vom aplica Legea Suveranității!”

Un nou partid conservator, creat de românii care au luptat împotriva abuzurilor din perioada COVID: „Vom aplica Legea Suveranității!”

Foto: Aurelian Popa, Dan Chitic, Răzvan Constantinescu și Iulian Capsali

Numărul partidelor conservatoare, suveraniste – deci care se opun ideologiei globaliste, progresiste, format din oameni din societatea civilă, crește. Cel mai recent proiect de acest tip se numește Coaliția pentru Națiune (CPN) a fost lansat de patru dintre cei mai vocali cetățeni din perioada abuzurilor COVID, în România: avocatul Dan Chitic, medicul Răzvan Constantinescu, IT-istul și vloggerul Aurelian Popa și regizorul Iulian Capsali.

Anunțul lansării noului partid a fost făcut miercuri, 10 august, pe paginile de Facebook ale fondatorilor. Astfel, aceștia au deschis site-ul oficial al partidului, unde se pot depune cereri de adeziune și consulta programul politic.

„Așteptarea a luat sfârșit: Coaliția e aici!

Pentru Națiune!

Și noi suntem în Coaliția pentru Națiune!

Împreună, Răzvan, Aurelian, Iulian și cu mine, vom face din #LegeaSuveranității lege pentru România. Și o vom aplica!

Noi vom reda #RomâniaRomânilor, pentru că România trebuie să revină Națiunii Române! (…)”, a notat Dan Chitic, în social media.

Potrivit site-ului partidului, proiectul politic are în centru Legea Suveranității, inițiativă elaborată de către avocatul Dan Chitic, pentru care au semnat zeci de mii de români. În acest an, proiectul legislativ a fost votat în Parlament, însă doar partidul AUR a susținut-o dintre partide, plus câțiva parlamentari independenți sau mai „rebeli”, din alte formațiuni. Printre aceștia, fostul polițist Dumitru Coarnă, dat afară din PSD pentru că a susținut Legea Suveranității – proiect ce poate fi consultat aici.

 

Coaliția pentru Națiune (CPN): „Promovăm continuarea parcursului european al țării, în baza tratatelor de aderare semnate, DOAR prin promovarea interesului național”

 

Iată cum descriu fondatorii Coaliției pentru Națiune noua formațiune politică:

  • Numai revenirea la Suveranitate poate să redea demnitatea românilor, călcată în picioare de zeci de ani de o clasă politică incompetentă, arivistă și trădătoare. #LegeaSuveranității, pe care am încercat să o promovăm și a fost respinsă în Parlamentul antinațional, este osatura pe care vom clădi viitorul țării.
  • Familia, Națiunea, Biserica și Educația sunt pilonii de bază fără de care România este în pericol să dispară ca stat, fiind și cele mai lovite de ideologia globalistă în ultimii ani. Refacerea României nu se poate face fără o bază stabilă. Iar o economie în care antreprenorii români să fie puși pe primul plan, o economie bazată pe familii și comunități locale, pe lângă marea industrie ce se poate baza pe bogățiile solului și subsolului țării, este baza organică a prosperității fiecărui român, într-o lume târâtă de mogulii globalizării în mari crize artificiale. România trebuie să revină națiunii române!
  • Din punct de vedere al relațiilor internaționale, C.p.N. promovează ideea unei integrări într-o lume și o EUROPĂ A NAȚIUNILOR, bazată pe promovarea diversității și încurajarea găsirii elementelor de continuitate care pot constitui motorul unei unități în diversitate (și nu unei uniformizări globale prin găsirea și promovarea celui mai mic numitor comun) De aceea, C.p.N. promovează continuarea parcursului european al tarii, in baza tratatelor de aderare semnate, DOAR prin promovarea interesului national si a pragmatismului in relationarea cu celelalte state membre si redobandirea locului de drept, raportat la marime si forta, in ansamblul tarilor democrate.

Fragmente preluate din secțiunea „Principii și Valori”, respectiv „Statut”, a site-ului CPN.

 

CPN și AUR, la polul conservator al politicii românești

 

CPN este al doilea partid din România cu mare expunere, după AUR, creat de cetățeni strânși din societatea civilă, o formațiune politică ce se poziționează la polul creștin-conservator, respectiv suveranist. De asemenea, de curând au mai apărut Partidul Patrioților, al fostului polițist sindicalist Iulian Surugiu și SOS România, din care face parte Diana Șoșoacă.

În ultimii ani, pe fondul creșterii ostilității societății la adresa partidelor „tradiționale” – PSD, PNL, cu orientare globalistă, dar și a formațiunilor asumate în totalitate cu viziune progresistă, au mai apărut și alte partide care susțin că au programe politice conservatoare, dar care au fost create și au în componență politicieni cu state vechi – Forța Dreptei (FD), al lui Ludovic Orban, Alianța pentru Patrie (APP), a lui Liviu Dragnea și al lui Codrin Ștefănescu, Pro România, al lui Victor Ponta, Alternativa Dreaptă (AD) etc.

 

Avocatul Gheorghe Piperea pregătește inițiative legislative majore

 

Între timp, avocatul Gheorghe Piperea, o altă voce proeminentă în România, în special în ultimii trei ani de zile, cu sute de mii de urmăritori în social media, a lansat în 2022 ONG-ul Asociaţia pentru Iniţiativă Civică şi Democraţie Participativă (AICDP).

„Unul dintre proiectele prioritare ale platformei civice România Nesupusă va fi o inițiativă legislativă cetățenească prin care să se reglementeze:

  • prezumția de sănătate a omului normal;
  • dreptul cetățeanului la asistență sanitară, tratament și medicație;
  • interdicția procedurilor medicale invazive și a testelor clinice cu care pacientul nu este expres de acord;
  • interdicția pașaportului sanitar și a oricărei forme de discriminare pe criterii sanitare sau de suspiciune de boală;
  • dreptul plătitorului de contribuție de asigurare de sănătate de a suspenda plata contribuției pe perioada în care autoritățile instituie stare de urgență sau de alertă ori carantină, care împiedică funcționarea normală a sistemului sanitar și accesul tuturor la îngrijire și tratament;
  • interdicția propagandei medicale și a reclamei comerciale la produsele medicale;
  • interdicția sponsorizărilor, a donațiilor și a rotației cadrelor medicale ori a birocraților sanitari cu producătorii și distribuitorii de produse medicale, a notat avocatul Gheorghe Piperea, e Facebook.

De asemenea, într-un interviu oferit pentru Cotidianul, la finalul lui iulie 2022, a lăsat de înțeles că ar putea candida la alegerile prezidențiale, împotriva unor figuri considerate „ale Sistemului”, ghidonate din străinătate, precum Mircea Geoană și Laura Codruța Koveși.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top