TOP cele mai lungi cuvinte din limba română. Câte litere crezi că are cel mai dificil din DEX?

Dacă vrei să pui pe cineva în dificultate, îl poți provoca să-ți spună un cuvânt din DEX cu cât mai multe litere. Începând de azi, vei avea șanse foarte mari să câștigi pariul. Totuși, dacă vrei să mergi la sigur, poți încerca un termen tehnic, cu peste 30-40 de litere.
Cel mai lung cuvânt din DEX conține nu mai puțin de 25 de litere și 10 silabe.
Care este cel mai lung cuvânt în limba română
ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE este cel mai lung cuvânt din DEX. Acesta reprezintă o „metodă de stabilire a compoziției armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obținute cu electroglotograful”, potrivit dex.ro.
Totuși, există și cuvinte mai lungi, precum termeni din medicină și chimie.
TOP cele mai lungi cuvinte din limba română
Există cuvinte și mai lungi, cu peste 30-40 de litere, neincluse în DEX. Topul celor mai lungi cuvinte din limba română este următorul:
PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZĂ – 44 de litere – „Boală pulmonară cronică profesională care apare la muncitorii din mine, din carierele de piatră, din industria metalurgică, din industria porțelanului și a sticlei etc., în urma inhalării prelungite a pulberilor de bioxid de siliciu”, potrivit dexonline.ro.
DIFOSFOPIRIDINUCLEOTIDPIROFOSFATAZĂ – 36 de litere – Enzimă (proteină) care catalizează reacția de disociere între o bază azotată activată sub formă de trifosfat (ATP, GTP, etc) în formă monofosfată AMP (adenozinmonofosfat).
ENCEFALOMIELOPOLIRADICULONEVRITĂ – 32 de litere – o inflamare a nervilor care provoacă dureri, furnicături, senzație de amețeală și uneori, chiar paralizii.
GASTROPILORODUODENOJEJUNOSTOMIE – 31 de litere – denumirea unei operaţii la stomac.
DICLORDIFENILTRICLORMETILMETAN – 30 de litere – o substanţă chimică