Now Reading
TOP 5 cele mai bune filme cu Florin Piersic

TOP 5 cele mai bune filme cu Florin Piersic

Florin Piersic

Florin Piersic a jucat de-a lungul timpului în multe filme, seriale, spectacole de teatru și sketch-uri. Actorul român rămâne un simbol al cinematografiei românești, cu roluri principale în filme de referință.

MrNews.ro a realizat un top al lungmetrajelor cu Florin Piersic, ce merită urmărite cu prima ocazie.

 

TOP 5 cele mai bune filme cu Florin Piersic

 

TOP 5 cele mai bune filme cu Florin Piersic este, de fapt, un clasament mai extins, care conține mai multe lungmetraje ale unor serii celebre, „Haiducii” și „Mărgelatu”.

5. De-aș fi… Harap Alb (1965)

O parodie spumoasă realizată după basmul „Harap Alb” al lui Ion Creangă, în regia lui Ion Popescu-Gopo. Din distribuție mai fac parte actori de renume precum Puiu Călinescu și Emil Botta.

4. Visul unei nopți de iarnă (1980)

Florin Piersic joacă rolul scriitorului Manea, un autor în vogă. În ajunul Revelionului, cumpără un colier dintr-un magazin și cere să-i fie adus acasă. Maria, tânăra vânzătoare de la magazin, livrează ea însăși colierul. Problema este că Manea are deja o parteneră de viață, iar la masa din ultima zi din an își fac apariția și alte persoane care sunt gata să provoace un mare scandal.

Filmul este alb-negru, realizat minimalist, precum un spectacol de teatru, dar este recunoscut drept una dintre cele mai calitative filme de comedie din perioada lui Ceaușescu.

03. Seria „Haiducii”: Haiducii lui Șaptecai (1971), Săptămâna Nebunilor (1971), Zestrea Domniței Ralu (1972)

O serie de filme de aventuri, pe fundal istoric, în secolul XVIII, în epoca fanariotă, inspirat după fapte reale. Florin Piersic joacă rolul lui Anghel Panait „Șaptecai”, haiducul recunoscut drept spaima boierilor și fanarioților.

Seria de 3 filme prezintă povestea Haiducului „Șaptecai”, care sare în apărarea țăranilor și se revoltă față de lăcomia conducătorilor.

Marga Barbu, Jean Constantin și Toma Caragiu sunt alte nume „grele” care joacă în celebra serie.

Primele două filme sunt considerate cele mai bune ale seriei.

02. Pintea (1976)

Un alt film istoric cu haiduci, care prezintă povestea lui Grigore Pintea, fost ofițer în armata habsburgică – interpretat de către Florin Piersic, revenit în satul natal din Maramureș, după ce a aflat de masacrul la care au fost supuși părinții săi. Acțiunea se petrece la începutul secolului XVIII. Se folosește de aptitudinile sale militare și-și atrage alături țărani care doreau să scape din robie și astfel, începe o puternică răscoală.

01. Seria „Mărgelatu”: Drumul Oaselor (1980), Trandafirul Galben (1981), Misterele Bucureștilor (1983), Masca de Argint (1985), Colierul de Turcoaze (1985), Totul Se Plătește (1986)

Filmele din seria „Mărgelatu” sunt considerate cele mai emblematice pentru cariera lui Florin Piersic. Povestea este inspirată din istorie, secolul XIX. Primul film prezintă încercarea unor pașoptiști de a scoate din țară o comoară ascunsă de către Tudor Vladimirescu, cu scopul de a putea cumpăra arme pentru realizarea unei revoluții (cea de la 1848).

Încercările în acest sens se vor lovi de multe piedici, iar misteriosul Mărgelatu, interpretat de către Florin Piersic, este singurul om care se poate asigura că totul va decurge conform planului.

Jean Constantin, Ion Besoiu, Marga Barbu, Ion Dichiseanu și Szobi Cseh se numără printre marii actori români care au jucat în celebra serie.

Toate filmele sunt color, reușite, dar prima parte este cea mai populară.

_

De asemenea, marele actor român a bifat apariții și în filme istorice, precum „Mihai Viteazul” (1970), „Columna” (1968), „Neamul Șoimăreștilor” (1965) și „Frații Jderi” (1974), în care nu a avut rol principal. Florin Piersic a împlinit în data de 27 ianuarie 2021 vârsta de 85 de ani.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top