Now Reading
TOP 30 cele mai tari filme cu și despre SFÂRȘITUL LUMII. Pandemii, extratereștri, zombi, roboți și dezastre naturale

TOP 30 cele mai tari filme cu și despre SFÂRȘITUL LUMII. Pandemii, extratereștri, zombi, roboți și dezastre naturale

Filmele cu scenarii apocaliptice se numără printre cele mai îndrăgite în rândul cinefililor. Că vorbim despre invazia extratereștrilor, a morților-vii sau despre pandemii, mai în glumă, mai în serios,„sfârșitul lumii” a devenit de-a lungul timpului un gen în sine, prin succesul și numărul semnificativ de producții cinematografice.

În cele ce urmează îți prezentăm o listă a celor mai bune filme cu și despre sfârșitul lumii: horror, thrillere și chiar comedii. Din anii ‘2000,’ 90, ’80 și chiar și’ ’60.

Iată TOP 30 filme cu și despre sfârșitul lumii, sortate în funcție de ratingul IMDB, ordine crescătoare.

2012 (2009)

De: Roland Emmerich. Cu: John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Woody Harrelson, Danny Glover.

Calificativ IMDB: 5.8

TRAILER

Profeția care spunea că sfârșitul lumii va fi pe 21 decembrie 2012, dată ce marchează sfârșitul calendarului mayaș, se dovedește până la urmă a fi adevărată.

Jackson Curtis, un scriitor de romane SF află ceea ce guvernul Statelor Unite știe de câțiva ani de zile: că scoarța terestră va fi distrusă din cauza unor colosale explozii solare. Pentru scriitor și familia lui începe o cursă pe viață și pe moarte pentru a ajunge pe una din navele construite de guvern, singura șansă de supraviețuire într-o lume în pragul colapsului.

The Divide (2011)

De: Xavier gens. Cu: Lauren German, Michael Biehn, Milo Ventimiglia, Michael Eklund.

Calificativ IMDB: 5.8

TRAILER

Un thriller terifiant, despre dezumanizare în condiții extreme.

Nouă străini, locatari ai unui bloc de apartamente de lux din New York, scapă în urma unui atac nuclear, ascunzându-se în buncărul clădirii, la subsol. Blocați de mai multe zile sub pământ, fără nicio speranță de a fi salvați, grupul începe să descindă în nebunie, fiecare întorcându-se împotriva celuilalt prin chinuri fizice și psiho-sexuale.

Deep Impact (1998)

De: Mimi Leder. Cu: Robert Duvall, Tea Leoni.

Calificativ IMDB: 6.2

TRAILER

Omenirea trebuie să se împace rapid cu gândul că va dispărea. Un puști de doar 14 ani a făcut cumplita descoperire, cu date precise. O cometă numită Wolf-Biederman va urma să ciocnească planeta Pământ.

Knowing (2009)

De: Alex Proyas. Cu: Nicolas Cage, Liam Hemsworth, Rose Byrne.

Calificativ IMDB: 6.2

TRAILER

În 1958, o clasă de elevi stochează într-o capsulă a timpului desenele realizate în timpul unei ore de curs. Unul singur era deosebit. Cel realizat de o fetiță și care părea a fi o înșiruire de cifre fără sens. Cincizeci de ani mai târziu, capsula este scoasă la lumină, iar ceea ce se află înăuntrul ei va schimba total viața profesorului John Koestler, a fiului său Caleb și totodată, lumea pe care o știm.

John reușește să elucideze misterul numerelor, în urma unei descoperiri devastatoare: acestea conțineau coordonatele fiecărui dezastru major din trecut și viitor, locațiile și numărul de victime. În cursul evenimentelor, toate indiciile par să conducă într-o singură direcție.

Daybreakers (2010)

De: Peter Spierig, Michael Spierig. Cu: Willem Dafoe, Sam Neill, Ethan Hawke.

Calificativ IMDB: 6.4

TRAILER

Suntem în 2019. O epidemie misterioasă a atacat Pământul, transformând majoritatea populației în vampiri. Oamenii sunt acum o specie pe cale de dispariție, transformați în pradă pentru hrana vampirilor, de care sunt forțați să se ascundă.

Totul stă în mâinile lui Edward Dalton (Ethan Hawke), un cercetător devenit și el vampir, care refuză să se hrănească cu sânge uman și încearcă să creeze un substitut pentru sânge care să poată fi folosit de vampiri, salvând astfel puținii oameni rămași. Dar timpul trece fără succes, până în ziua în care Edward o întâlnește pe Audrey (Claudia Karvan), supraviețuitoare a pandemiei.

The Day After Tomorrow (2004)

De: Roland Emmrich. Cu: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal.

Calificativ IMDB: 6.4

TRAILER

Cum ar fi să ajungem în pragul unei noi Ere Glaciare? Aceasta este întrebarea care îl obsedează pe expertul în probleme de climă Jack Hall (Dennis Quaid).

Cercetările sale indică faptul că fenomenul de încălzire globală a planetei poate declanșa o schimbare bruscă și catastrofică a climei Pământului. Probele luate de el din ghețurile Antarcticii certifică faptul că acest lucru s-a mai întâmplat cândva, cu 10.000 de ani în urmă. De aceea, Hall avertizează oficialitățile că nenorocirea se poate repeta, dacă nu se iau măsuri. Din păcate, avertismentul său vine prea târziu.

War of the Worlds (2005)

Calificativ IMDB: 6.5

De: Steven Spielberg. Cu: Tom Cruise, Channing Tatum, Dakota Fanning.

TRAILER

Scenariul se bazează pe reactualizarea romanului lui H.G. Wells, cunoscut drept prima povestire de tip SF despre invadarea Pământului de forțe extraterestre.

Subiectul este lupta umanității pentru a-și asigura viitorul pe Pământ, văzută prin ochii unei familii americane care vrea să supraviețuiască.

This is the End (2013)

De: Evan Goldberg. Cu: Seth Rogen, Jonah Hill, James Franco, Emma Watson

Calificativ IMDB: 6.6

TRAILER

O comedie despre sfârșitul lumii și… prietenie.

În urma unei serii de evenimente neobișnuite și de proporții catastrofale, care devastează orașul Los Angeles, un grup de șase prieteni sunt nevoiți să se baricadeze într-o casă. Afară, lumea se duce de râpă. Înăuntru, prietenia lor e pusă la grea încercare de stresul izolării și împuținarea proviziilor. În cele din urmă, ei vor fi nevoiți să-și părăsească adăpostul, înfruntându-și soarta și descoperind adevărata semnificație a prieteniei și izbăvirii.

Idiocracy (2006)

De: Mike Judge. Cu: Luke Wilson

Calificativ IMDB: 6.6

TRAILER

Un film plin de sarcasm usturător, care îți dă de gândit cu privire la viitorul omenirii.

Joe Bowers (Luke Wilson) nu e chiar cea mai ascuțită minte din lume. Dar când un experiment guvernamental referitor la hibernare evoluează greșit, Bowers se trezește în anul 2505 și descoperă o societate atât de prostită de spiritul comercial de masă și programe TV fără conținut de valoare, încât devine cel mai inteligent individ de pe planetă. Astfel, readucerea la normal a rasei umane ajunge să depindă de mediocrul Joe.

Contagion (2011)

De: Steven Soderbergh. Cu: Matt Damon, Marion Cotillard, Kate Winslet, Laurence Fishburne, Gwyneth Paltrow.

Calificativ IMDB: 6.6

TRAILER

Apariția unui virus cumplit, care se răspândește cu o viteză fulminantă și are puterea de a ucide în câteva zile, stârnește groază peste tot în lume.

Comunitatea medicală mondială este depășită de situație și pe lângă faptul că oamenii de știință nu reușesc să găsească un antidot, ei nu pot opri nici starea de panică iscată în urma deceselor. În tot acest timp, oamenii de rând încearcă și ei să găsească o cale de supraviețuire, într-o societate distrusă de cumplita molimă.

Armaggedon (1998)

De: Michael Bay. Cu: Bruce Willis, Ben Affleck, Liv Tyler, Owen Milson.

Calificativ IMDB: 6.7

TRAILER

Un asteroid de mărimea statului Texas se îndreaptă spre Pământ cu viteza de 36.000 Km/h. Directorul executiv al NASA, Dan Truman, are o singură soluție pentru a împiedica Apocalipsa: să trimită în spațiu un echipaj care să distrugă respectivul asteroid. Dar echipajul nu va fi format din astronauți și nici de militari…

The Book of Eli (2010)

De: Allen Hughes, Albert Hughes. Cu: Denzel Washington, Mila Kunis, Gary Oldman.

Calificativ IMDB: 6.9

TRAILER

În viitorul nu foarte îndepărtat, la vreo 30 de ani după războiul catastrofal, un om străbate singur întinderile pustii ale ceea ce fusese altădată America. Orașe pustiite, șosele distruse, pământ pârjolit—tot ce-l înconjoară arată catastrofa care se petrecuse. Nu mai există nicio urmă de civilizație sau lege. Drumurile aparțin unor bande de tâlhari care sunt în stare să omoare un om pentru pantofii lui, pentru o cană de apă sau… Chiar pentru nimic. Dar ei nici nu se compară cu acest călător solitar.

Un luptător de nevoie și nu de plăcere, Eli (Denzel Washington) nu dorește decât pacea, dar dacă e provocat, el își va distruge atacatorul înainte ca el să-și dea seama de greșeala fatală pe care a făcut-o. El nu-și apără atât viața cât speranța de viitor; o speranță pe care a purta-o cu el și a apărat-o în toți acești ani și pe care este hotărât s-o împlinească. Mânat de această hotărâre și condus de credința în ceva mai presus de el, Eli face tot ceea ce e nevoit să facă pentru a supraviețui și pentru a continua pe drumul său.

Night of the Living Dead (1990)

De: Tom Savini. Cu: Tony Todd, Bill Moseley.

Calificativ IMDB: 6.9

TRAILER

Într-un orășel american izolat, câteva persoane care se aflau în trecere sunt șocate să descopere că morții revin la viață și încercă să facă cât mai multe victime umane. Vizitatorii fac front comun și se adăpostesc într-o casă pentru a aștepta dimineața și a găsi o soluție salvatoare.

Singura lor șansă pentru a supraviețui atacului morților vii este să găsească o metodă de a pleca din localitate, dar mașinile lor sunt ori stricate, ori nu mai au benzină. Vor reuși oare să se salveze?

Cloverfield (2008)

De: Matt Reeves. Cu: Mike Vogel, Blake Lively.

Calificativ IMDB: 7.0

TRAILER

Un film plin de mister, realizat prin metoda „handycam”.

Nimic nu mai este la fel ca acum câteva ore: peisajul și atmosfera s-au schimbat dintr-un calm relativ, într-un oraș de nerecunoscut: cineva sau ceva monstruos a pus stăpânire pe oraș… Începe lupta pentru supraviețuire.

Melancholia (2011)

De: Lars von Trier. Cu: Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsbourg.

Calificativ IMDB: 7.1

TRAILER

Drama lui Trier, pe alocuri cu accente de thriller, povestește viața și relația a două surori ce vor fi puse la încercare în momentul în care o planetă apropiată amenință să se ciocnească de planeta noastră.

Last Night (1998)

De: Don McKellar. Cu: Doc McKellar, Sandra Oh.

Calificativ IMDB: 7.1

TRAILER

Ultima zi pe pământ e trăită de câteva persoane în mod diferit.

Patrick Wheller își vizitează părinții și sora care s-au reunit pentru a petrece puțin timp înainte de venirea sfârșitului lumii. Revenit acasă, Patrick o găsește în fața blocului pe Sandra, care îl roagă să-i permită accesul la telefon pentru a-și suna soțul. Împreună, Sandra și Patrick pornesc în căutarea unei mașini pe străzile orașului în care oamenii jefuiesc sau sărbătoresc ultimele clipe de viață și ajung la Craig, unul din prietenii bărbatului.

Pe măsură ce orele se scurg, fiecare dintre personaje încearcă să dea o semnificație acestor ultime clipe trăite.

War of the Worlds (1953)

De: Byron Haskin. Cu: Gene Barry, Ann Robinson.

Calificativ IMDB: 7.1

TRAILER

Gene Barry (Bat Masterson) și Ann Robinson (Fury) sunt printre oamenii intrigați de prăbușirea pe Pământ a unui obiect asemănător unui meteorit.

Ocupanții obiectului nu sunt deloc prietenoși. A început atacul asupra Terrei, iar mașinile marțiene, vehicule în formă de lebădă ce plutesc deasupra pământului, sunt deopotrivă frumoase și îngrozitoare, căci au pornit pe drumul anihilării oamenilor.

Snowpiercer (2013)

De: Bong Joon Ho. Cu: Chris Evans, Jamie Bell, Ed Harris.

Calificativ IMDB: 7.1

TRAILER

În viitorul apropiat, un experiment destinat să micșoreze efectele încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă epocă de gheață și ucide aproape toate ființele vii. Singurii supraviețuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mișcare de un motor revoluționar.

La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din față al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizați se pregătesc de revoluție…

The Mist (2007)

De: Frank Darabont. Cu: Marcia Harden, Thomas Jane.

Calificativ IMDB: 7.1

TRAILER

După o furtună violentă, artistul David Drayton și locuitorii unui mic oraș sunt victimele atacului unor creaturi înfricoșătoare, camuflate de o bizară ceața extrem de densă.

Zvonurile sugerează că acestea sunt rezultatul unui experiment realizat la o bază militară din imediata apropiere. Baricadați într-un supermarket, Drayton și grupul său de supraviețuitori trebuie să-și rezolve problemele interne și abia apoi să-și înfrunte uniți inamicul pe care nici măcar nu-l pot vedea.

The Road (2009)

De: John Hillcoat. Cu: Kodi Smit-Mc-Phee, Viggo Mortensen, Charlize Theron.

Calificativ IMDB: 7.2

TRAILER

Nimic nu mișcă în decorul post-apocaliptic, provocat de un cataclism neștiut, în afară de fuioare de cenușă duse de vânt. Un frig de crapă pietrele îi îngheață, iar zăpada e gri.

Un tată și fiul său n-au decât un pistol ca să se apere, iar planul lor este să ajungă pe coasta oceanului, deși n-au habar dacă acolo îi va aștepta o viață mai bună. Un film despre puternica legătură între tată-fiu. Vor reuși cei doi să supraviețuiască?

I Am Legend (2007)

De: Francis Lawrence. Cu: Will Smith.

Calificativ IMDB: 7.2

TRAILER

În mod inexplicabil imun la virus, Neville este acum ultimul supraviețuitor din ceea ce a mai rămas din orașul New York sau poate din întreaga lume. Timp de trei ani, Neville a trimis zilnic mesaje radio, încercând să găsească alți supraviețuitori care s-ar mai putea găsi în lume. El însă nu este singur. Victimele molimei, mutanții – cei infectați de virus – îi pândesc din umbră fiecare mișcare… așteptând ca Neville să facă o greșală fatală.

Fiind probabil singura șansa de supraviețuire a omenirii, Neville nu mai are decât o singură misiune: să găsească o cale de a inversa efectele virusului folosindu-și propriul sânge, care este imun. Din păcate, el știe că este în inferioritate și că nu mai are mult timp.

The Return of the Living Dead (1985)

De: Dan O’Bannon. Cu: Clu Gulager, James Karen

Calificativ IMDB: 7.3

TRAILER

Frank este angajatul unui depozit de materiale medicale și îl instruiește pe un posibil viitor angajat, Freddy, în munca ce trebuie prestată. Pentru a-l impresiona, îi povestește despre un caz ciudat: câteva cadavre infestate cu o substanță chimică s-au trezit la viață, dar au fost izolate de către armată în niște containere care, din greșeală, au ajuns la depozitul lor și se află în beci.

Amândoi coboară și studiază containerele, dar, cu o mișcare greșită, Frank acționează un mecanism care permite ieșirea gazului. Acesta începe să-și manifeste proprietățile: Frank și Freddy cad într-o stare de amețeală, tot ceea ce era ne-viu în depozit revine viață…

28 Weeks Later (2007)

De: Juan Carlos Fresnadillo. Cu: Mackintosh Muggleton, Rose Byrne, Imogen Poots, Jeremy Renner.

Calificativ IMDB:  7.4

TRAILER

La șase luni după ce virusul turbării pustiise Anglia, carantina ia sfârșit. Forțele Speciale ale armatei americane, aflate la fața locului, declară că războiul împotriva virusului a fost câștigat și reconstrucția Angliei poate reîncepe. Odată cu reîntoarcerea primelor valuri de refugiați, familiile se reunesc.

Însă una dintre ele ascunde, fără să știe, un secret înfricoșător. Virusul reapare, de data aceasta mult mai periculos.

World War Z (2013)

De: Marc Forster. Cu: Brad Pitt, Mireille Enos, Abigail Hargrove.

Calificativ IMDB: 7.6

TRAILER

Într-o zi ca oricare alta, Gerry Lane se află într-un blocaj de trafic împreună cu familia sa. Ca fost investigator ONU, Lane simte că blocajul din trafic nu e unul obșinuit; cerul e brăzdat de elicoptere de poliție, iar pe străzi e plin de polițiști pe motociclete.

Ceva face ca mulțimi de oameni să se atace cu ferocitate unul pe celălalt – un virus letal care se propagă dintr-o singură mușcătură, și care tansformă oameni sănătoși în creaturi de o sălbăticie greu de imaginat. Vecinii se întorc împotriva vecinilor, un străin amabil devine brusc un dușman mortal. Originile virusului sunt necunoscute, iar numărul celor infectați crește exponențial în fiecare zi, devenind rapid o pandemie globală.

Pe măsură ce numărul celor infectați copleșește rapid efectivul armatelor lumii, iar guvernele devin tot mai neputincioase, Lane e forțat să se întoarcă la viața periculoasă pe care o dusese înainte de a se retrage pentru a declanșa o investigație globală căutând sursa epidemiei, dar și mijloacele prin care să poată fi oprită răspândirea sa.

28 Days Later (2002)

De: Danny Boyle. Cu: Cillian Murphy, Christopher Eclleston

Calificativ IMDB: 7.6

TRAILER

Filmul prezintă prăbușirea societății umane după eliberarea accidentală a unui virus extrem de contagios. Acțiunea se concentrează pe lupta a patru supraviețuitori care încearcă să facă față distrugerii vieții.

Zombieland (2009)

De: Ruben Fleischer. Cu: Woody Harrelson, Emma Stone, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin.

Calificativ IMDB: 7.6

TRAILER

Doi tipi care au găsit modalitatea de a supraviețui într-o lume dominată de zombi. Columbus (Jesse Eisenberg) este un fricos – dar atunci când ți-e frică că ai putea fi mâncat de zombi, spaima asta te-ar putea ajuta să rămâi în viață.

Tallahassee (Woody Harrelson) este un expert în mitraliere automate și un ucigaș de zombi, a cărui obsesie este să scape lumea de ciudatele creaturi până nu dispare ultimul om de pe fața pământului. Unindu-și forțele cu Wichita (Emma Stone) și Little Rock (Abigail Breslin), care au găsit și ele modalitățile proprii de a supraviețui coșmarului zombi, ei vor trebui să aleagă între două rele: să aibă încredere unii în alții sau să se predea zombilor.

District 9 (2009)

De: Neill Blomkamp. Cu: Sharlto Copley.

Calificativ IMDB: 7.9

TRAILER

Cu 30 de ani în urmă, extratereștrii au luat contact pentru prima dată cu omenirea. Toată suflarea Pământului a așteptat atacuri ostile sau avansuri tehnologice uriașe. Niciuna dintre acestea nu a venit. În schimb, extratereștrii erau refugiați; ultimii supraviețuitori ai lumii lor naufragiați pe Pământ.

Creaturile au fost plasate în ghetouri speciale create în Africa de Sud, iar pe măsură ce națiunile lumii întârzie să ajungă la un conses cu privire la soarta noilor oaspeți, răbdarea extratereștrilor începe să se termine.

Children of Men (2006)

De: Alfonso Cuaron. Cu: Cliwe Owen, Michael Caine Julianne Moore, Chiwetel Ejiofor, Oana Pellea.

Calificativ IMDB: 7.9

TRAILER

O viziune unică și frapantă asupra lumii din viitorul apropiat și lupta unui singur om pentru a o salva…

Pământ, anul 2027: Speranțele pentru viitor s-au diminuat. Sunt aproape 19 ani de la ultima naștere a unui copil și cu fiecare an care trece, inexplicabil, fără o naștere pe întreg pământul, omenirea se apropie de dispariție, cerându-și ultimele drepturi asupra viitorului. În timp ce majoritatea oamenilor aleg să îmbrățișeze inevitabilul și se îndreaptă spre separatism, ilegalitate și nihilism, alții se luptă pentru o planetă unită și pentru drepturile populației, adlată acum pe cale de dispariție.

Marea Britanie, singura țară care a reușit să facă față situației, printr-o politică de imperialism militarist, trebuie să supraviețuiască coflictului interior mereu în creștere, iar pe de altă parte trebuie să facă față fluxului formidabil de refugiați ilegali pe teritoriul țării. Dar, cu fermitate și cu o mână totalitară, prinde și închide acești „fugari” în lagăre de concentrare.

Night of the Living Dead (1968)

De: George A. Romero. Cu: Duane Jones, Judith O’Dea.

Calificativ IMDB: 7.9

TRAILER

Radiația de la un satelit căzut i-a făcut pe cei decedați de curând să se ridice din mormânt și să pornească în căutarea celor vii pentru a-i folosi drept hrană.

Câțiva oameni s-au baricadat în interiorul unei case din mediul rural, în încercarea de a supraviețui nopții. Afară sunt hoarde de zombi care pot fi omorâți doar împușcându-i în cap.

Edge of Tomorrow (2014)

De: Doug Liman. Cu: Tom Cruise, Emily Blunt, Brendan Gleeson.

Calificativ IMDB: 7.9

TRAILER

Acțiunea filmului este plasată într-un viitor apropiat, în care Pământul este invadat de o rasă extraterestră extrem de ostilă. Întreaga planetă este atacată în mod constant, iar omenirea abia mai poate face față.

Ofițerul William Cage (Tom Cruise) nu a călcat niciodată pe câmpul de luptă, dar se vede prins subit într-o misiune sinucigașă. Deși este ucis în doar câteva minute, Cage se trezește în mod inexplicabil la începutul zilei fatidice, retrăind în mod repetat aceleași experiențe care s-au încheiat cu moartea sa.

Tu ce zici?

Ce filme ai include în „honorable mentions”? TOP 3 cum arată pentru tine?

_

O parte a sinopsisurilor au fost preluate de pe Cinemagia.ro.

View Comments (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top