Now Reading
TOP 10 filme despre pandemii. Iată-le pe cele mai bune!

TOP 10 filme despre pandemii. Iată-le pe cele mai bune!

Filme despre pandemii | Filmele cu scenarii apocaliptice sau cele despre pandemii au avut dintotdeauna priză mare la public, în special în momentele istorice dificile, precum pandemia de coronavirus.

Ne fascinează scenariile apocaliptice pentru că vrem să urmărim reacțiile oamenilor în situații de criză. Obișnuim să ne întrebăm cum am reacționa dacă am fi noi noi în locul lor. Așadar, iată o listă a celor mai bune filme cu și despre pandemii, sortate în ordinea crescătoare a ratingului IMDB.

TOP 10 filme despre pandemii

Cabin Fever (2002)

De: Eli Roth. Cu: Rider Strong, Jordan Ladd, James DeBello.

Nota IMDB: 5.7 | TRAILER

Cinci tineri se retrag un week-end în pădure pentru a sărbători cu o petrecere finalizarea examenelor. În momentul în care un pădurar își face simțită prezența la cabana celor cinci, distracția lor ia sfârșit, pentru că pădurarul este infectat cu un virus care va determina un adevărat măcel.

Carriers (2009)

De: Alex Pastor, David Pastor. Cu: Piper Perabo, Chris Pine.

Nota IMDB: 6.0 | TRAILER

Un grup de tineri încearcă să iasă din calea dezastrului. Nimeni nu este imun în fața pandemiei ce amenință să șteargă omenirea de pe fața pământului. Determinați să eludeze virusul, Danny (Lou Taylor Pucci), fratele lui, Brian (Chris Pine), iubita acestuia, Bobby (Piper Perabo) și colega de școală a lui Danny, Kate (Emily Vancamp) caută cu disperare o zonă de posibilă siguranță. În cursul a patru zile, grupul se confruntă cu decizii morale pe care niciun om nu ar trebui forțat să le ia vreodată.

Outbreak (1995)

De: Wolfgang Petersen. Cu: Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman.

Nota IMDB: 6.6 | TRAILER

O boala virulentă de proveniență africană este adusă accidental în Statele Unite. Colonelul Sam Daniels și echipa sa de medici militari trebuie să găsească sursa și rădăcinile virusului înainte ca acesta să ucidă întreaga populație a țării. Maimuța-gazdă a virusului, capturată în Africa și trimisă cu vaporul spre San Francisco scapă în libertate, iar cei care au venit în contact cu ea sunt infectați. De acolo începe dezastrul.

Blindness

De: Fernando Meirelles. Cu: Mark Ruffalo, Julianne Moore.

Nota IMDB: 6.6 | TRAILER

Filmul prezintă imaginea spectaculoasă și complexă a naturii umane în timpul unei epidemii misterioase de orbire. Este vorba despre o explorare curajoasă a naturii umane, a egoismului, oportunismului și indiferenței, dar și a capacității oamenilor pentru empatie, dragoste și perseverență.

Contagion (2011)

De: Steven Soderbergh. Cu: Matt Damon, Marion Cotillard, Kate Winslet, Laurence Fishburne, Gwyneth Paltrow.

Calificativ IMDB: 6.6

TRAILER

Apariția unui virus cumplit, care se răspândește cu o viteză fulminantă și are puterea de a ucide în câteva zile, stârnește groază peste tot în lume. Comunitatea medicală mondială este depășită de situație și pe lângă faptul că oamenii de știință nu reușesc să găsească un antidot, ei nu pot opri nici starea de panică iscată în urma deceselor. În tot acest timp, oamenii de rând încearcă și ei să găsească o cale de supraviețuire, într-o societate distrusă de cumplita molimă.

Resident Evil (2002)

De: Paul W. S. Anderson. Cu: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez.

Nota IMDB: 6.7 | TRAILER

Alice (Milla Jovovich) și Rain (Michelle Rodriguez) sunt conducătoarele unui comando care trebuie să pătrundă în „stup” – un uriaș laborator genetic. Laboratorul aparține unei puternice organizații, cunoscută sub numele de Umbrella. În acest laborator, un virus mortal a scăpat de sub control, transformând întregul personal în „morți-vii”. Comando-ul are exact trei ore la dispoziție pentru a opri super-computerul laboratorului și pentru a stopa accesul acestui virus pe Pământ.

Filmul se bazează pe unul dintre cele mai populare jocuri video despre o uriașă casă contaminată cu zombie și alți monștri. Există, de asemenea, o serie de cărți, care au ca subiect aceste jocuri, prima dintre ele fiind The Umbrella Conspiracy.

The Andromeda Strain (1971)

De: Robert Wise. Cu: Arthur Hill, David Wayne. 

Nota IMDB: 7.2 | TRAILER

Filmul este povestea unei echipe de cercetători americani (Arthur Hill, David Wayne, James Olson și Kate Reid) care încearcă să localizeze un virus extraterestru pierdut în spațiu. Pentru a salva omenirea, cei patru medici se izolează într-un laborator computerizat și pornesc o luptă pe viață și pe moarte pentru anihilarea germenului ucigaș…

I Am Legend (2007)

De: Francis Lawrence. Cu: Will Smith.

Calificativ IMDB: 7.2

TRAILER

În mod inexplicabil imun la virus, Neville este acum ultimul supraviețuitor din ceea ce a mai rămas din orașul New York sau poate din întreaga lume. Timp de trei ani, Neville a trimis zilnic mesaje radio, încercând să găsească alți supraviețuitori care s-ar mai putea găsi în lume. El însă nu este singur. Victimele molimei, mutanții – cei infectați de virus – îi pândesc din umbră fiecare mișcare… Așteptând ca Neville să facă o greșală fatală.

Fiind probabil singura șansa de supraviețuire a omenirii, Neville nu mai are decât o singură misiune: să găsească o cale de a inversa efectele virusului folosindu-și propriul sânge, care este imun.

Train to Busan (2016)

De: Sang-ho Yeon. Cu: Yoo Gong, Soo-an Kim.

Nota IMDB: 7.5

TRAILER

În timp ce în Coreea de Sud izbucnește o epidemie care transformă oamenii în zombi, câțiva pasageri fac tot ce pot pentru a supraviețui într-un tren care călătorește de la Seul la Busa.

28 Days Later (2002)

De: Danny Boyle. Cu: Cillian Murphy, Christopher Eclleston

Calificativ IMDB: 7.6

TRAILER

Filmul prezintă prăbușirea societății umane după eliberarea accidentală a unui virus extrem de contagios. Acțiunea se concentrează pe lupta a patru supraviețuitori care încearcă să facă față distrugerii vieții.

Bonus:

Mai jos îți punctăm două filme care au același nume și în mare, același scenariu. Ambele prezintă apocalipsa zombi, cu un grup de supraviețuitori se ascund într-un mall. Ambele sunt pline de suspans, iar cel din anii ’70 este regizat de părintele filmelor cu morți-vii, George A. Romero.

Dawn of the Dead (1978)

De: George A. Romero. Cu: David Emge, Ken Foree.

Nota IMDB: 7.9 | TRAILER

Dawn of the Dead (2004)

De: Zack Stryder. Cu: Sarah Polley, Ving Rhames. 

Nota IMDB: 7.3 | TRAILER

_

Descrierile filmelor au fost preluate parțial de pe Cinemagia.ro.

View Comments (5)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top