Now Reading
Tatuajele, interzise la Cupa Mondială de Rugby. Explicația, oferită de oficialii turneului

Tatuajele, interzise la Cupa Mondială de Rugby. Explicația, oferită de oficialii turneului

La Campionatul Mondial de Rugby din Japonia, regulile sunt stricte. Organizatorii au anunțat echipele participante că nu au voie să-și etaleze tatuajele.

Participanții Cupei Mondiale de Rugby au primit ordin clar din partea lui Alan Gilpin, directorul turneului. Atât jucătorii, cât și membrii din staff vor trebui să-și acopere tatuajele, atunci când vor fi în spații publice. Nici la meciuri, nici în hoteluri și nici în sălile de sport ori la piscine nu trebuie să se afișeze cu desene pe piele, dacă vor să fie luați în serios.

Motivul este cât se poate de simplu: în mentalul colectiv al niponilor, tatuajele conduc instant cu gândul la celebrul grup local mafiot, Yakuza.

„Stigmatizarea tatuajelor din Japonia este intrinsec legată de Yakuza, iar jucătorii de rugby nu trebuie confundați cu membrii mafiei. Toate delegațiile sunt dispuse să își arate respectul față de cultura japoneză și am dus multă muncă de convingere cu staff-urile pentru a le face să înțeleagă asta. Deși ne așteptam la o reacție de frustrare din partea lor, au privit acest lucru cu deschidere”, a declarat Alan Gilpin.

Mondial de Rugby fără România

Cupa Mondială de Rugby 2019 debutează vineri, 20 septembrie, eveniment sportiv la care sunt așteptați 400.000 de turiști.
Potrivit unui studiu realizat în 2015, peste 50% dintre hoteluri au interzis accesul persoanelor cu tatuaje în zona piscinelor și a sălilor de fitness.
La Mondialul de Rugby s-au calificat: Argentina, Australia, Canada, Anglia, Fiji, Franța, Georgia, Irlanda, Italia, Namibia, Noua Zeelandă, Rusia, Samoa, Scoția, Africa de Sud, Tonga, Uruguay, Statele Unite, Țara Galilor și gazda Japonia.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top