Now Reading
Suspendarea permisului auto, negociabilă. Inițiativă fără precedent în România

Suspendarea permisului auto, negociabilă. Inițiativă fără precedent în România

Vești bune pentru șoferii din România, mai precis, pentru cei cu permisul suspendat. Potrivit unui proiect adoptat de Senat, se anunță o relaxare a legislației rutiere.

Potrivit propunerii legislative depuse de doi deputați, șoferilor li se va putea permite să își aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto. Propunerea a primit vot favorabil tacit din partea Senatului, în ședința plenului de luni. Mai departe, urmează să fie dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Inițiatorii, „cu musca pe căciulă”

În concret, proiectul de lege menționează faptul că, în cazul suspendării provizorii a permisului de conducere, „conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”. Totodată, potrivit inițiatorilor, singura condiție pentru a putea beneficia de prevederile legii este ca abaterea săvârșită să fie una minoră.

Alexandru Băișanu și Adrian Mocanu, ambii deputați ALDE, aveau permisul suspendat la momentul depunerii proiectului. Primul a fost prins circulând cu 117 km/h în localitate, iar al doilea a accidentat o tânără pe o trecere de pietoni din Buzău.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top