Now Reading
Sociologul Dan Dungaciu: „Românii s-au săturat să fie reprezentați de politicieni în genunchi, incompetenți / UE se îndreaptă spre irelevanță strategică” (VIDEO)

Sociologul Dan Dungaciu: „Românii s-au săturat să fie reprezentați de politicieni în genunchi, incompetenți / UE se îndreaptă spre irelevanță strategică” (VIDEO)

Profesorul de geopolitică Dan Dungaciu crede că Uniunea Europeană se îndreaptă spre irelevantă din punct de vedere strategic. Astfel, federalizarea alianței rămâne doar un vis. Tensiunile din ultimii ani au creat dezechilibre la nivelul UE, crede directorul Institutului de Științe Politice al Academiei Române.

„Cred că Uniunea Europeană, din această perspectivă, se duce spre irelevanță strategică. Urmează o irelevanță a UE.

Sfărâmarea conductei Nord Stream a fost semnul clar al ruperii relației dintre Uniunea Europeană și Federația Rusă. Acela a fost semnalul.

Europa nu va muri, dar cred că ideea de federalizare a Europei va intra într-o pauză. Pentru mult timp. Va trebui să ne pregătim pentru o Europă în care fiecare va fi pentru sine.

Europenii au înțeles ceva: dacă lași democrația să funcționeze, Europa nu se va federaliza niciodată. Pentru că vocile sunt atât de diferite, încât niciodată nu privim la fel în aceeași direcție. Dacă lași decizia statelor mari, cu ‘majorități calificate’, poți federaliza Europa.

Ajutoarele pentru pandemie au fost un exercițiu pentru federalizarea Europei. Acest proiect, al federalizării, a eșuat”, a declarat Dan Dungaciu.

 

Dan Dungaciu: „Europa va funcționa altfel: în regim de state naționale”

 

Statele membre UE demne, care-și respectă suveranitatea scrisă în Cosntituție, vor pune interesul național pe primul loc, susține Dan Dungaciu.

„Europa va funcționa altfel: în regim de state naționale, unde vor câștiga cei care vor juca mai bine. Pe piața Bruxellesului, prin negocieri.

Toți parlamentarii europeni sunt europeni, dar când începe o criză majoră, toți devin un pic suveraniști. Nimic nu va mai funcționa ca înainte, că nu vor mai fi partituri gata scrise”, a opinat sociologul, la Marius Tucă Show.

 

Dan Dungaciu: „Românii s-au săturat să fie reprezentați în genunchi și cu incompetență”

 

Românii s-au săturat de slugărnicia politicienilor neaoși, manifestată în raport cu cei din străinătate, cât și de prostia acestora, avertizează Dan Dungaciu.

„Există o dorință vie a românilor, ca România să fie reprezentată altfel la nivel instituțiilor. Până acum a fost reprezentată, cum ați spus dvs., în genunchi, dar și cu incompetență. Noi n-avem o viziune, avem unele instituții care încearcă să facă ceva, dar oamenii care încearcă să facă ceva nu sunt parte a unei instituții sau a unei viziuni.

În această configurație, va trebui să ne găsim un loc sub soare. Să fim un pic mai revendicativi. Asta cere populația. Bruxelles-ul este un spațiu de negociere, totul se negociază”, a mai transmis Dungaciu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top