Now Reading
Situație disperată în sectorul agricol. Fermierii, nevoiți să arunce milioane de litri de lapte

Situație disperată în sectorul agricol. Fermierii, nevoiți să arunce milioane de litri de lapte

Foto: stijntestrake [Unsplash]

Pandemia de coronavirus afectează puternic sectorul agricol. În Marea Britanie de exemplu, fermierii sunt nevoiți să arunce milioane de litri de lapte, din lipsa debușeelor de desfacere, consecință a măsurilor de carantină, informează AFP.

Sectorul laptelui este la pământ, în contextul în care lanțurile de cafenele, restaurante și birouri s-au închis.

„Astăzi am fost obligat, încă o dată să arunc laptele, deci 17.000 de litri risipiți”, a notat luni pe Twitter un producător din Wilshire, sud-vestul Angliei.

Producătorul de bânză Winterdale se află într-o situație similară.

„Laptele nostru nu a putut fi valorificat astăzi și din păcate, a fost risipit. În plus, nu am fost încă plătiti pentru laptele din februarie”, este semnalul de alarmă tras de producător.

Fără profit și fără mână de lucru

Federația producătorilor de lapte din Marea Britanie (Royal Association of British Dairy Farmers-RABDF) a cerut marți guvernului despăgubiri pentru producători. Aceasta estimează că 300 de exploatații agricole ar fi eligibile să beneficieze de această măsură, dacă va fi adoptată, ceea ce reprezintă aproximativ un milion de litri de lapte produși zilnic.

Sectorul agricol britanic este îngrijorat de lipsa de mână de lucru pentru a recolta legumele, fructele și florile în săptămanile următoare și a cerut ajutorul studenților și oricărei persoane care caută un loc de muncă. Milioane de oameni din Marea Britanie se află în acest moment în șomaj, informează Business24.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top