Now Reading
Singurele bijuterii acceptate în garderoba unui bărbat

Singurele bijuterii acceptate în garderoba unui bărbat

Bijuteriile nu mai sunt apanajul sexului frumos. Din ce în ce mai mulți bărbați aleg să poarte fel de fel de accesorii, de la brățări, lanțuri, până la cercei și inele. Industria fashion și brandurile promovează acest trend, care de fapt, este împrumutat de la femei.

În ultimii zeci de ani, în contextul promovării curentului LGBT, prin mimetism, într-un mod mai mult sau mai puțin conștient, bărbații au început să adopte obiceiuri de consum din tabăra feminină: de la pantalonii strâmți, cu gleznele la vedere, până cercei în urechi și brățări strălucitoare. Specialiștii în moda masculină însă, nu validează astfel de trenduri. Accesoriile trebuie să transmită adevărata personalitate a purtătorului, iar singurele piese acceptate la un bărbat sunt ceasul și verigheta, iar după caz, butonii.

Piesele menționate nu se poartă pur și simplu, ci se aliniază după anumite reguli. Mai precis, se recomandă să porți ori ceas, ori butoni, niciodată împreună. Motivul este simplu: cele două elemente aglomerează o zonă relativ mică și tind să se anuleze una pe cealaltă, cu atât mai mult dacă există și o verighetă.

Alege ceasul cu care te identifici!

De asemenea, dacă porți butoni, ia-ți neapărat o cravată – obiect obligatoriu în garderoba masculină. Cele două piese se completează reciproc, cravata reprezentând un simbol falic și rafinament. Și pentru că ceasul este probabil cel mai important accesoriu, evită ceasurile false, ori pe cele cu care nu te identifici din prisma vârstei sau statutului social. Altfel, în ochii cunoscătorilor, vei risca să cazi în penibil.

Pe scurt, dacă ești bărbat, evită pe cât de mult posibil aglomerarea corpului cu bijuterii și trece pe „lista neagră”: brățările, mărgelele, cerceii și orice fel de piese care conțin pietre sau alte obiecte strălucitoare.

Foto: @watchesofinstagram [Instagram]
Foto: @watchesofinstagram [Instagram]
*Un articol pe care l-am publicat și în mai 2019, în Evenimentul Zilei.

*Foto: Linus Norrbom

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top