Sfaturile lui Robert Kiyosaki. TOP 35 de citate celebre despre muncă, bani și succes

Robert Kiyosaki este mai mult decât un scriitor motivațional. Este un om de afaceri care de-a lungul timpului a reușit să schimbe percepțiile despre viață și bani pentru milioane de oameni. Din acest motiv, merită să analizăm o serie de citate celebre ale investitorului american.
„Învață bine, i-ați un job sigur și plătește-ți taxele!”. Generații întregi de americani și europeni au primit și continuă să primească aceste sfaturi. „Nu-ți asuma niciun risc!” și „Vezi-ți de treaba ta, nu deranja!” este sfatul din bătrâni, transmis mai departe, în special în România, stat fost comunist.
Evident, societățile au nevoie de oameni conformiști. Dar și de oameni fericiți, care-și pot atinge potențialul mult mai înalt, din punct de vedere financiar, aspect pentru care Robert Kiyosaki a scris seria de cărți „Tată Bogat, Tată Sărac”.
TOP 35 Citate de Robert Kiyosaki, despre viață, carieră și bani
Robert Kiyosaki este cunoscut drept unul dintre cei mai buni mentori financiari din lume, autor a 18 cărți, vândute în peste 30 de milioane de exemplare și cu afaceri în imobiliare. Conform filozofiei lui Kiyosaki, o persoană poate fi fie proprietarul banilor, fie sclavul lor.
Iată o parte a ideilor transmise prin intermediul cărților sale, care-ți pot influența mindsetul.
35. Cel mai puternic activ pe care-l avem este mintea noastră. O minte bine dezvoltată poate să creeze o mare bogăție.
34. Mergem la școală pentru a învăța să muncim din greu pentru bani. Eu scriu cărți și creez produse pentru a-i învăța pe oameni cum să facă banii să lucreze din greu pentru ei.
33. Urmează cursuri și cumpără casete audio și video. Investește în tine însuți. Prietenii s-ar putea să-ți spună că irosești banii de pomană: nu-i crede.
32. Uneori ai succes… Iar alteori, înveți. Nu irosi o greşeală, învaţă din ea!
31. Tu şi numai tu eşti responsabil pentru alegerile şi deciziile tale.
30. Există numai două lucruri pe care le poţi investi: timpul şi banii. Dintre cele două, timpul este mai important.
29. Ridică-ți prețul. Fă-l ridicol. Asta îi va face pe oameni să îl perceapă ca o adevarată valoare.
28. Dacă vrei să mergi undeva, cel mai bine este să găseşti pe cineva care a ajuns deja acolo.
27. Caută persoane care au făcut deja ceea ce vrei tu să faci. Nu te teme dacă ceilalți îi consideră nebuni, excentrici, săriți de pe fix etc. Multă lume judecă doar la suprafață. Discută cu aceşti oameni şi inspiră-te din experiența lor.
26. Marile oportunităţi nu se văd cu ochii. Ele se văd cu mintea.
25. Cel mai de preţ bun pe care îl avem este mintea. Dacă este bine pregătită, ea poate crea bogăţii imense.
24. Banii sunt un subiect de bază. Ca apa, mâncarea, aerul și adăpostul, afectează totul, dar totuși din nu știu ce motiv, lumea academicienilor crede că este un subiect sub poziția lor socială.
23. Odată cu schimbarea modului meu de a gândi și a atitudinii, s-a modificat și modul meu de a acționa, precum şi rezultatul.
22. Calificările academice sunt importante și la fel este și educația financiară. Sunt amandouă importante, dar școala uită de una dintre ele.
21. Cei mai de succes oameni sunt cei care pun întrebări. Ei învaţă în permanenţă. Ei se dezvoltă în permanenţă. Ei îşi depăşesc limitele în permanenţă.
20. Oamenilor nu le place ideea de a gândi pe termen lung. Mulți caută disperați soluții pe termen scurt pentru că au probleme cu banii care trebuie rezolvate azi.
19. Înainte de a-ţi putea transforma portofelul din sărac în bogat, trebuie să-ti transformi mintea din săracă în bogată.
18. O slujbă este doar o soluţie pe termen scurt la o problemă pe termen lung.
17. Multor oameni le este frică să spună NU adevarului. Aici intervine tăria în joc. Tăria nu înseamnă a fi un terorist, înseamnă a avea coloană vertebrală.
16. În interiorul fiecărei probleme se găseşte o oportunitate.
15. Nu mai face ceea ce făceai. Ia o pauză și lămureşte-te ce funcționează și ce nu. Definiția nebuniei este să faci mereu același lucru așteptând rezultate diferite.
14. Dimensiunea succesului tău este măsurată de puterea dorinței tale, de mărimea visului tău și de felul cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către succes.
13. Vestea bună este că n-ai nevoie de prea mulţi bani ca să schimbi felul în care gândeşti. De fapt, poţi s-o faci chiar gratis. Vestea proastă e că, uneori, e foarte greu să schimbi gândurile acelea din străfunduri pe care ţi le-au vârât în cap generaţii după generaţii sau pe care le-ai învăţat de la prieteni, de la colegii de muncă sau de la şcoală. Şi totuşi, se poate.
12. Dacă nu ştii cum să ai grijă de bani, banii vor sta departe de tine.
11. Regula numărul 1 ca să devii un om de afaceri de succes este să nu-ți iei niciodată o slujbă pentru banii pe care ți-i oferă. Angajează-te doar pentru experiența și priceperea pe care le vei acumula la locul de muncă.
10. Mulți dintre noi au auzit vorba „Ești ceea ce mănânci”. Mie îmi place să o reformulez: „Devii ceea ce înveți”.
9. Banii sunt una dintre întruchipările puterii. Dar o putere și mai mare o au studiile financiare. Banii vin și pleacă, dar dacă știi cum funcționează, vei putea să-i controlezi și să devii bogat.
8. Sărac, ghinionist, nefericit şi bolnav este acela care foloseşte prea des cuvântul „mâine”.
7. Trebuie să ai vise mari, să gândești pe termen lung, să câștigi în fiecare zi câte puțin și să faci mici pași înainte. Aceasta este cheia succesului pe termen lung.
6. Nu contează câți bani vei câștiga, ci câți bani vei reuși să păstrezi.
5. Principalele obstacole în calea unui geniu uman sunt frica și lipsa de încredere. Este trist să vezi elevi care știu răspunsul, dar care se tem să-l spună. De cele mai multe ori, în viața reală reușesc nu cei deștepți, ci cei curajoși.
4. Afirmația „nu-mi pot permite asta” aduce după sine tristețe, neajutorare, fapt prin care se ajunge la depresie și apatie. Întrebarea „În ce mod îmi pot permite asta?” deschide calea spre oportunități, emoții și vise. Acestea sunt cuvintele care întăresc mintea și spiritul.
3. Singura diferență dintre o persoană bogată și una săracă este felul în care își folosesc timpul.
2. Este mai important să-ţi creşti veniturile decât să-ţi scazi cheltuielile. Este mai important să creşti spiritual decât să renunţi la visele tale.
1. „Astăzi” e cuvântul învingătorilor și „mâine” cel al rataților.