Now Reading
Sergiu Nicolaescu s-a autopropus ministru al Armatei. Replica genială care l-a redus la tăcere

Sergiu Nicolaescu s-a autopropus ministru al Armatei. Replica genială care l-a redus la tăcere

Sergiu Nicolaescu, în rolul comisarului Miclovan (Cu mâinile curate - 1972)

Sergiu Nicolaescu ar fi putut deveni ministru al Armatei. Sună ironic și suprarealist, însă celebrul cineast asta a cerut, după înlăturarea de la putere a Ceaușeștilor.

În ședința de consfătuire pentru desemnarea primului guvern post-Ceaușescu, Ion Iliescu și Petre Roman i-a chemat pe cei mai influenți oameni din stat la acea vreme. Printre aceștia, Andrei Pleșu și Sergiu Nicolaescu. Pleșu, care a acceptat funcția de ministru al Culturii, a povestit cum a încercat Sergiu Nicolaescu să preia cârma Armatei.

Regizorul și actorul Sergiu Nicolaescu a cerut în 1989 Ministerul Armatei, însă a fost redus rapid la tăcere, de către Mircea Dinescu.

„A luat cuvîntul, la un moment dat, Sergiu Nicolaescu și s-a propus singur ministru al Armatei. Dinescu i-a tăiat-o prompt: `Hai, bre, ce-o să zică lumea?! Că avem armată de film, de figurație? Să fim serioși!`. Ana Blandiana și-a manifestat și ea dezacordul. Propunerea a fost respinsă, Nicolaescu s-a îmbufnat, dar mai apoi i s-a acordat o compensație: să răspundă de armată la nivel politic, din structura CFSN”, a povestit Andrei Pleșu.

Sergiu Nicolaescu, fantezii criminale cu Nicolae Ceaușescu

Deși Sergiu Nicolaescu obținea mai tot ceea ce-și dorea pe vremea sistemului represiv, acesta a oferit în urmă cu mai mulți ani o declarație controversată. Încercând să se detașeze de orice fel de relație apropiată cu Ceaușescu, acesta a declarat mai în glumă, mai în serios, că i-a trecut de câteva ori prin minte să-l lichideze pe dictator.

„Cumpărasem de la Paris o armă de calibru 22 Long Rifle, cu lunetă şi amortizor. Era o armă similară cu cea cu care a fost omorât Kennedy. În sinea mea, mă gândeam că poate vreodată voi face la fel cu Ceauşescu”, a povestit regizorul în urmă cu mai mulți ani, potrivit Adevărul.

Un articol pe care l-am publicat și în Evenimentul Zilei

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top