Now Reading
Selly, adulat și înjurat. Marea provocare pentru tânărul vlogger [VIDEO]

Selly, adulat și înjurat. Marea provocare pentru tânărul vlogger [VIDEO]

Foto: Sandy Millar - Unsplash

Filmul „5GANG”, în distribuție cu cel mai viral copil al internetului în România, a atins un record în box-office, aspect ce confirmă din nou forța uriașă a unei comunități coagulate în mediul virtual. Selly este celebru în rândul copiilor și mai nou, destul cunoscut și pentru adulți, cu sau fără moștenitori, de părere că „puștiul-vedetă” are o influență negativă asupra tinerilor care-l urmăresc.

Le dau perfectă dreptate celor care calcă în picioare ipocrizia celor din mass-media, care-l ridică în slăvi pe Selly. „Mini super-eroi ai internetului” precum Selly și Abi Talent nu se pricep nici la cântat, nici la compus. Există tineri valoroși care sunt buni la asta, dar nu atât de celebri. Selly, „gangul” său și Abi Talent își etalează portofelul, golanii și dușmanii/”haterii” prin versurile de manele și vloguri. Cifrele sunt uriașe, dar nu vizualizările confirmă și calitatea de cele mai multe ori. Iar despre cultura mainstream și „junk food” au vorbit pe larg mai mulți omuleți de-a lungul timpului, printre care și Mario Vargas Llosa în „Civilizația spectacolului”, câștigător al Premiului Nobel.

Selly nu trebuie luat prea mult în serios, pentru că înainte de orice, este un business. Și unul foarte profitabil, dar care ar putea intra pe o pantă descendentă.

Scuza „e doar un copil” începe să pice

O parte a presei a abordat superficial lucrurile și s-a grăbit să i se bage pe sub piele lui Selly, numindu-l un veritabil lider, respectiv „vocea unei generații”. Astea sunt doar niște prostii. Selly este un puștan, dar pentru că a ajuns la 18 ani, de-acum, vârsta îl cam obligă să devină un bărbat. În acest moment, nu trebuie călcat în picioare pentru ceea ce făcut, pentru că s-a jucat. Joaca ține de copilărie. Dar perioada adolescentină se apropie de final pentru tânărul vlogger, iar un număr semnificativ al urmăritorilor săi vor intra la liceu, la facultate, deci vor începe ușor, ușor să se maturizeze. În acest context, miza este uriașă pentru Selly.

Selly va trebui să se transforme în bărbat, iar asta se va reflecta în idei, vocabular, gesturi, versuri. Marea provocare pentru tânărul vlogger este modul în care va reuși să se poziționeze mai departe în mentalul colectiv. Există varianta de a se maturiza, de a crea conținut valoros, dar și posibilitatea de a deveni un adult infantil, iar apogeul popularității sale să rămână ziua de azi și cu timpul, să dispară.

Despre succesul și influența vloggerilor am discutat și miercuri, 8 ianuarie, la A7TV, împreună cu Dan Truția.

  • Pe IMDB, filmul este notat cu 1,3, iar pe Cinemagia, unde este un adevărat festival al înjurăturilor, are nota 2,9.

Despre isteria Selly/ 5GANG, la A7TV [VIDEO]

_

Text: Andi Miron

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top