Now Reading
Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari! „Nu mai există dorință comună”. Cine i-ar putea lua locul

Sebastian Vettel pleacă de la Ferrari! „Nu mai există dorință comună”. Cine i-ar putea lua locul

Sebastian Vettel

Colaborarea dintre Sebastian Vettel (32 de ani) și Scuderia Ferrari se va încheia oficial, la finalul sezonului 2020. Campionul de Formula 1 a făcut anunțul despărțirii de echipa în care a concurat timp de 5 ani. 

„Relația mea cu Ferrari se va încheia la sfârșitul lui 2020. Este vital ca toate părțile să lucreze în armonie pentru a obține cele mai bune rezultate. Eu și echipa am realizat că nu mai există o dorință comună de a rămâne împreună după finalul acestui sezon. Aspectele financiare nu au jucat niciun rol în această decizie comună”, a precizat germanul.

Sebastian Vettel se gândește la retragere, Ferrari la înlocuitor

Rămâne de văzut dacă Sebastian Vettel va continua în Formula 1, având în vedere faptul că echipele mari au deja piloți de top: Lewis Hamilton la Mercedes și Max Verstappen la Red Bull. De asemenea, Vettel a lăsat de înțeles că s-ar putea retrage din circuit.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni ne-a făcut pe mulți să ne gândim care sunt prioritățile în viață. Trebuie să ne adaptăm la o situație care s-a schimbat. Îmi voi lua timp pentru a reflecta la ceea ce contează cu adevărat când vine vorba despre viitorul meu”, a adăugat Vettel.

Ferrari va trebui să găsească înlocuitor pentru Vettel. Primele nume vehiculate în presa internațională sunt Lewis Hamilton (Mercedes), Daniel Ricciardo (Renault), Carlos Sainz Jr (McLaren). Celor trei piloți le expiră contractul la finalul sezonului.

Sebastian Vettel, fără titluri mondiale la Ferrari

Vettel a debutat în Formula 1 în 2006, pe vremea când era pilot de teste al echipei BMW Sauber. La scurt timp a devenit cel mai tânăr pilot din pole-position și câștigător al unei curse în F1. Germanul are 4 titluri de campion (2010, 2011, 2012, 2013), cucerite în echipa Red Bull Racing. La Ferrari, Vettel a trecut în 2015.

În perioada dominației autoritare a echipei Mercedes, cu Hamilton și Bottas, Vettel nu a reușit să câștige vreun trofeu pentru Ferrari. Germanul a fost surclasat în 2019 chiar și de către colegul său, Charles Leclerc.

Sebastian Vettel este al doilea cel mai bine plătit pilot de Formula 1, cu un salariu de 30,5 milioane de lire pe an. Lider din acest punct de vedere este Lewis Hamilton, cu 40 de milioane de lire.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top