Now Reading
Schimbări majore în contextul COVID-19: Românii plătesc mai mult cu cardul. Cum arată cifrele

Schimbări majore în contextul COVID-19: Românii plătesc mai mult cu cardul. Cum arată cifrele

În timpul pandemiei de coronavirus, comportamentul de plată al românilor s-a schimbat destul de mult, determinat de măsurile de izolare impuse de autorități. Acest aspect reiese în urma unei analize efectuale de platforma NoCash.ro

Numărul persoanelor care plătesc în numerar a scăzut considerabil. Înainte de criză, 45% dintre respondenții chestionarului obișnuiau să facă frecvent plăți cash. În prezent,  doar 21% au rămas la metoda tradițională.

„Așa cum era de așteptat, COVID-19 este cea mai eficientă campanie de până acum, pentru promovarea plăților electronice și adopția serviciilor bancare de la distanță”, a declarat Sergiu Cone, director general NoCash Capital Consult și administrator al platformei NoCash.ro.

Plățile online au cunoscut o creștere foarte puternică, în special a taxelor. În perioada ante-criză, 45% dintre respondenți plăteau online. În prezent, procentul a crescut la 72%.

Chestionarul a fost aplicat pe un eșantion de 500 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, în perioada 13-17 aprilie 2020.

Bancnotele de euro, „mai sigure”

Banca Centrală Europeană a dat asigurări marți 28 aprilie, că nu există un risc major de infecție cu noul coronavirus prin manipularea bancnotelor euro.

Virusul supraviețuiește mult mai puțin pe bancnote, decât pe alte suprafețe, spun specialitii. Conform testelor, rata de supraviețuire a COVID-19 este de „10 până la 100 de ori mai mare” pe oțel inoxidabil (mânerele ușilor, balustrade etc.) decât pe bancnotele de euro, produse din bumbac, potrivit AFP.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top