Now Reading
Schimbare la 180 de grade. Mirel Rădoi a făcut ceea ce nu au îndrăznit selecționerii români în ultimii 20 de ani

Schimbare la 180 de grade. Mirel Rădoi a făcut ceea ce nu au îndrăznit selecționerii români în ultimii 20 de ani

Deși România – Irlanda de Nord s-a terminat egal, 1-1, perspectivele sunt pozitive. Mirel Rădoi a reușit să facă și altceva, față de ceea ce ne-am obișnuit. A reușit să impună un alt stil de joc, o filozofie care poate fi îmbunătățită, dar care este promițătoare.

România a început meciul cu doar doi fundași de profesie, Chiricheș – fundaș central cu calități de mijlocaș central și Toșca – deseori folosit și în flancul stâng. În rest, jucători tehnici, ofensivi, Cicâldău – un mijlocaș box-to-box și doi mijlocași tehnici și ofensivi folosiți pe postul de apărători de bandă, Bancu și Hanca. Mulți „mingicari” și cel mai important, două vârfuri de careu. Mult timp au cerut suporterii naționalei un sistem de joc ofensiv, precum cel implementat de Rădoi pentru meciul cu Irlanda de Nord. Rămâne de văzut cum va aborda selecționerul meciul cu un adversar mai periculos, precum Austria. În fața unui adversar de calibru, aș vedea doi fundași dreapta, respectiv stânga pursânge în „primul 11″.

Alibec, destul de mult ignorat de foștii selecționeri, a avut o prestație senzațională. A driblat, a pasat, a centrat și a amenințat poarta adversă. Din păcate, nu a înscris, însă a dovedit că este un fotbalist de mare calitate, cum rar vezi în fotbalul românesc. Cicâldău, Maxim, Hanca și Bancu s-au mișcat foarte bine pe faza ofensivă, însă norocul și Spidermanul adversarilor au spulberat șansele ca România să mai marcheze de cel puțin o dată.

Cât despre aspectele nefericite, „zvâcul” a părut că s-a sufocat la un moment dat, prin schimbările efectuate de selecționer. Greu de explicat de ce Rădoi a făcut două schimbări defensive, Crețu și Nedelcearu, plus un jucător de profil box-to-box, dar cu sarcini defensive în meci – Nistor, în condițiile în care România avea nevoie de încă un gol și era în superioritate numerică. Nicio schimbare în ofensivă nu s-a făcut. Introducerea lui Nedelcearu – fundaș central de profesie în flancul drept și menținerea lui Toșca în centrul defensivei, un fundaș scund, sunt alte decizii bizare.

Una peste alta, până acum, având în vedere și experiența de la U21, Rădoi a dovedit că are o altă viziune. Abordarea partidei cu Irlanda de Nord a fost bărbătească și n-ar fi rău deloc să se continue în aceeași notă.

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] League, în partida desfășurată vineri, 4 septembrie, însă „tricolorii” au prestat un joc plăcut ochiului. Noul suflu adus de către Mirel Rădoi este resimțit cel mai bine de jucători. Pentru […]

trackback

[…] portarului Ciprian Tătărușanu, din conferința de presă susținută înaintea meciului Austria – România, din Nations […]

trackback

[…] arată din nou fresh. În sfârșit, a prestat jocul așteptat de suporteri. Spre deosebire de meciul cu Irlanda de Nord, de data aceasta, în fața Austriei, un adversar mai puternic, a și obținut un rezultat pozitiv. […]

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top