Now Reading
Gata cu bazaconiile! Adevărata valoare a lui Florinel Coman și Dennis Man

Gata cu bazaconiile! Adevărata valoare a lui Florinel Coman și Dennis Man

Gigi Becali

Partida dintre Dinamo și FCSB de duminică seară s-a încheiat cu o mare surpriză. Marea favorită, vicecampioana, a fost învinsă cu scorul de 2-1, în urma unei prestații modeste. „Perlele” lui Gigi Becali, Florinel Coman și Dennis Man n-au mișcat, motiv pentru care propun o analiză la obiect, sinceră, a jucătorilor pentru care latifundiarul din Pipera speră să obțină zeci de milioane de euro. 

„Derby de România” a ajuns o tragicomedie a fotbalului românesc. Steaua se zbate în ligile inferioare, iar Dinamo se luptă de câteva sezoane pentru salvarea de la retrogradare și totuși, joacă într-un derby-ul întreținut de mass-media cu FC FCSB, noua echipă a lui Gigi Becali.

Deși „Derby de România” a căzut în derizoriu, zeci de mii de oameni care simulează că Dinamo – FCSB ar reprezenta un veritabil duel și alții, mai necunoscători în ale fotbalului, iau cu asalt tribunele, iar unii oameni din fotbal continuă să se ia la întrecere cu privire la valoarea artificală a jucătorilor din ograda patronului din Pipera.

Cele mai mari țepe trase de Gigi Becali

Cele mai tari afaceri pentru Gigi Becali au fost vânzarea lui Nicolae Stanciu  la Anderlecht, pentru 9,7 milioane de euro, a lui Vlad Chiricheș la Tottenham, pentru 9,5 milioane de euro și Florin Gardoș la Southampton, pentru 6,8 milioane de euro. Toate cele trei mutări s-au dovedit a fi niște țepe, în topul celor mai neinspirate transferuri din istoria cluburilor menționate. Jucătorii fie nu au avut fie puterea mentală, fie talentul, ori condiția fizică necesară pentru a se adapta.

Astfel, sumele menționate s-au dovedit a fi nejustificat de mari și asta mai ales pentru un campionat în care echipele din România aproape că nu există în fotbalul european, aspect valabil și pentru echipa națională. Uneori i-a reușit lui Gigi Becali strategia. Alteori, nu și ai aici cazurile celebre în care nu a știut când să vândă mai repede jucătorii pentru care a primit oferte.

Gigi Becali speră să dea lovitura și cu Florinel Coman și Dennis Man. Omul de afaceri a decarat că pentru ambii a refuzat oferte cuprinse între 10 și 20 milioane de euro. Dar Becali vrea mai mult. Evident, niște sume artificiale, despre care detaliez mai jos.

Florinel Coman, bun pentru România

Când Pandurii l-a vândut pe Alexandru Maxim la Stuttgart în 2013, nemții au plătit 1,5 milioane de euro pentru transfer. Un jucător de profil asemănător cu Coman, bun pentru campionatul României și cu niște prestații onorabile în Germania.

Gigi Becali vrea pentru Coman 25-30 de milioane de euro, în condițiile în care jucătorul crescut la Viitorul nu a confirmat în competițiile europene și nici la națională. Pur și simplu nu există. A reușit două goluri decisive și norocoase în meciul cu Anglia de la Europeanul de tineret, care în mentalul colectiv, cântăresc mult mai mult în stabilirea valorii decât toate evoluțiile din ultimele trei sezoane. Cei de la Transfermarkt sunt mai darnici și l-au evaluat pe Coman la 5,5 milioane de euro. Suma corectă este undeva la 3,5 milioane de euro. Bun pentru nivelul actual al fotbalului românesc și atât.

Dennis Man, umbra palidă a lui Florinel Coman

Cât despre Dennis Man, este o umbră mai palidă a lui Florinel Coman, a cărei valoare reală nu e mai mare de 2,5 milioane de euro.

Și ca să desumflăm și mai tare entuziasmul fulminant, hai să vedem ce jucători ofensivi, de vârste apropriate cu Coman și Man s-au vândut în ultimii ani pentru suma cerută de către Gigi Becali, patronul unei echipe invizibile în lumea reală, dintr-un campionat vizibil abia la FIFA 20. 😀

Super-jucătorii transferați pentru sumele cerute de către Gigi Becali

Kingsley Coman – de la Juventus la Bayern, pentru 21 de milioane de euro, în sezonul 17/18

Yannick Carrasco – de la Monaco la Atletico Madrid, pentru 25 de milioane de euro, în sezonul 15/16

Gelson Martins – de la Sporting Lisabona la Atletico Madrid, pentru 22,5 milioane de euro, în sezonul 18/19

Simone Verdi – de la Bologna la Napoli, pentru 25 de milioane de euro, în sezonul 18/19

Julian Brandt – de la Leverkusen la Dortmund, pentru 25 de milioane de euro, în sezonul 19/20

Andrii Yarmolenko – de la Dinamo Kiev la Dortmund, pentru 25 de milioane de euro, în sezonul 17/18

Paco Alcacer – de la Barcelona la Dortmund, pentru 21 de milioane de euro, în sezonul 19/20

Erling Haaland – de la Salzburg la Dortmund, pentru 20 de milioane de euro, în sezonul 19/20

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top