Now Reading
România, țara cu cei mai mulți proprietari de imobile din Uniunea Europeană

România, țara cu cei mai mulți proprietari de imobile din Uniunea Europeană

Românilor le place să fie proprietari. Sunt primii din acest punct de vedere în Uniunea Europeană, iar cifrele o demonstrează cu prisosință. În 2018, 96% dintre români erau proprietari de imobilele în care locuiau, potrivit unei analize realizate citate de Agerpres.

În medie, la nivelul Uniunii Europene, 70% dintre cetățeni au propriul apartament sau casă pe numele său. România este lider detașat în acest clasament, urmată de Slovacia, cu 91%, Croația și Lituania, ambele cu 90%. La polul opus se situează Germania și Austria, cu 51%, respectiv 55%.

În 2018, 47% din populația UE locuia în apartamente, iar 53% în case. Apartamentele sunt preferate în Letonia (66%), Spania (65%), Estonia (62%) și Grecia (61%). Irlanda (8%) și Olanda (20%) se situează la polul opus din acest punct de vedere.

Aproape 50% dintre tinerii români vor să-și facă sau au deja credit ipotecar

Creditul ipotecar a devenit o obișnuință pentru tinerii români. Potrivit unor studii efectuate în 2019, peste un sfert dintre tinerii din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani se gândesc să-și facă un credit pentru achiziția unei locuințe, în timp ce 13% au deja un unul.

Majoritatea creditelor, inclusiv cele prin programul „Prima Casă”, sunt luate pe o perioadă de 30 de ani. Lună de lună, tinerii achită creditele care într-o lună pot reprezenta un efort financiar suportabil, iar în mod imprevizibil, în funcție de contextul socio-economic, cuantumul poate crește fulminant. Așadar, o variantă plină de impredictibilitate pentru a achiziționa un apartament.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top