Now Reading
România, sufocată pe Insula Înghețată

România, sufocată pe Insula Înghețată

Jocul spectaculos al naționalei s-a oprit după doar două meciuri, cu Irlanda de Nord și Austria. România a fost sufocată cu Islanda. A prestat un joc lipsit de speranță, în fața unui adversar care s-a apărat, dar care a și atacat mai bine. În aceste condiții, era extrem de dificil pentru trupa lui Rădoi să se impună. Eventual, doar printr-un noroc sau printr-o decizie a arbitrului, în urma unei faze controversate.

Bătrânii vikingi au făcut ceea ce au știut mai bine, să se apere ermetic, aproape perfect. S-a văzut excelent chimia jucătorilor care evoluează de mulți ani de zile împreună, atât în plan ofensiv, cât și defensiv. O adevărată stâncă.

România, sufocată în propriul careu

România a fost crispată. Cu mingea la picior, dar sufocată. Fundașii au fost nevoiți să joace obsesiv pase între ei. Când mingile ajungeau la mijlocași, aceștia pasau înapoi. Pasele în față au fost „interzise”. În cel mai bun caz, ai noștri au jucat ca la handbal, pe „semicerc”. Au plimbat mingea fără a amenința poarta islandezilor, din când în când au mai „bubuit-o” în față, ceea ce le-a convenit perfect nordicilor. Toți jucătorii noștri ofensivi au fost șterși. Au existat câteva sclipiri din partea lui Nicolae Stanciu și Denis Alibec, dar cam atât. Probabil, inițiativa lui Vlad Chiricheș, recunoscut pentru tupeul, viteza și tehnica în acțiunile ofensive, ar fi fost de folos.

Mirel Rădoi a efectuat 3 schimbări la pauză. George Pușcaș, Ianis Hagi și Gabriel Iancu în locul lui Denis Alibec, Alexandru Mitriță și Ciprian Deac. O decizie cu tupeu, pe care unii foști selecționeri nu ar fi făcut-o, cel mai probabil. Oricum, fără efect au fost schimbările. Oricâte rânduri s-ar fi schimbat, n-ar fi influențat modul foarte bun de organizare al islandezilor, care au făcut un marcaj eficient, și care din câteva pase rapide au reușit să amenințe periculos, în repetate rânduri poarta lui Tătărușanu.

Calmul și organizarea islandeză, mai eficientă decât entuziasmul unei echipe proaspete

După minutul ’60, când Andrei Burcă a încasat cotul în cap și Alexandru Maxim a înscris din penalty, am sperat că islandezii vor tura mai puțin motoarele, având în vedere faptul că au mult mai puține meciuri în picioare în acest sezon și o medie de vârstă mai mare, coroborat cu presiunea. Nu s-a întâmplat, pentru că au continuat să presteze jocul foarte bine organizat. Au fost un fault și un henț pentru care s-ar fi putut dicta din nou penalty, evident. Dar o prestație foarte slabă nu trebuie acoperită cu greșelile arbitrului.

Experiența, buna organizare și valoarea lui Gylfi Sigurdsson, jucător important din Premier League, s-au dovedit mai eficiente decât entuziasmul naționalei României. S-a încheiat 2-1, iar Islanda va juca la baraj cu Ungaria, care a învins Bulgaria cu 3-1 în deplasare. Suporterii naționalei vor urmări încă un turneu de la TV ori de pe arena de la București, ceea ce este și mai nefericit.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top