Now Reading
Proteste masive anti-restricții anunțate în toată țara

Proteste masive anti-restricții anunțate în toată țara

Proteste masive se anunță în Capitală, în Piața Victoriei, respectiv Piața Constituției, dar și în restul țării, după ce Guvernul a impus restricții suplimentare.

Luni, 29 martie, vor avea loc proteste la nivel național, începând cu ora 17:00. Reprezentanți din diverse categorii profesionale distruse de restricții, organizații de tineret și simpli cetățeni vor lua parte la evenimentul din această seară. Inclusiv asociațiile de pensionari și-au anunțat prezența la manifestațiile de luni.

Startul s-a dat duminică seara, respectiv luni dimineața, când au avut loc proteste cu sute, respectiv mii de oameni în București, Timișoara, Arad, Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Pitești, Craiova, Galați, Brăila, Caraș Severin, Ploiești. Cetățenii au scandat „Toate partidele, aceeași mizerie!”, „Jos Guvernul!”, „Arafat, Demisia!”, „Arafat, judecat, pentru cei legați de pat!”, „Jos cu starea de alertă!”, „Jos, Iohannis!”, „Libertate!”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, „Rușine să vă fie!”, „Jos comuniștii!”.

Mai multe persoane publice au reacționat deja, pe marginea acestui subiect.

 

Jurnalistul Marius Tucă: „Mămăliga stă să explodeze”

 

„Moment istoric în România. În noaptea de 28 spre 29 martie, și nu în orice noapte, în noaptea de duminică, timpul nu a mai avut răbdare și miile de oameni au ieșit să demonstreze împotriva rectricțiilor impuse de regimul Iohannis. Un moment istoric având în vedere bătaia de joc nesfârșită la care a fost supusă populația de la începutul pandemiei până astăzi.

Ultimele luni de când s-a instalat Guvernul Cîțu au fost cele care au umplut paharul: restricții peste restricții, măsuri luate de la cel mai înalt nivel după ureche, folosirea amenzilor și a poliției cu un dispreț de care România nu a avut niciodată parte, cu o guvernare de o aroganță nesfârșită, România părea să fie scufundată în carantină, izolare și întuneric.

Ultimele zile de când nefericiții Vlad Voiculescu, Florin Cîțu, Bode și Arafat au anunțat noile restricții au transformat România în stat polițienesc: peste tot polițiști, jandarmi trimiși să controleze, să amendeze, să aresteze, să închidă. Ultimele zile în care girofarurile aprinse învârtindu-se te agresau la fiecare colț de stradă, în toată această atmosferă a unui stat polițienesc mai lipsea ca regimul Iohannis să scoată tancurile în stradă.

Gata, ajunge: mămăliga stă să explodeze când nimeni nu se mai aștepta la asta, în miezul unei nopți de duminică, în noaptea de 28 spre 29 martie anul de grație, de pandemie 2021.”

 

George Simion, copreședinte AUR: „Acum, ori niciodată!”

 

„Avem dreptul constituțional la protest. Pentru drepturile voastre, pentru drepturile celor care nu sunt de acord cu voi, ieșiți în stradă! Ce-o să faceți? O să stați închiși în case, ce facem?

Dacă nu puteți merge în fața prefecturilor, mergeți cu mesajele în fața primăriei. De ce se închid școlile, creșele?

Fac apel la toți agenții economici care-mi scriu, nu pot să vă ajut mai mult decât dacă ieșiți mâine în stradă. Ieșiți cu angajații voștri! E acum ori niciodată. Dacă stăm și comentăm pe internet, nu ajungem nicăieri.

Mâine la ora 17:00, nu mai comentați pe net, ieșiți în stradă!”, a transmis Simion, potrivit R3Media.

 

Premierul Florin Cîțu: „Îi înțeleg pe români”

 

„Oamenii pot să proteste atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. (….) Toți trebuie să respecte legea. Îi înțeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. Toți am obosit”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top