Now Reading
Revoltător! Guvernul României, fără reacție după ce Marius Șumudică a fost numit „țigan” și „cerșetor” la TV, în Turcia

Revoltător! Guvernul României, fără reacție după ce Marius Șumudică a fost numit „țigan” și „cerșetor” la TV, în Turcia

Statul român a dovedit de-a lungul timpului cu brio, prin intermediul politicienilor cu funcții-cheie din Guvern, că nu-și apără cetățenii și chiar că acționează împotriva lor. Cea mai recentă situație de acest gen are legătură cu derapajul rasist al unui analist turc, în direct, la un post de televiziune. Erman Toroglu l-a atacat furibund pe antrenorul român, pe care l-a etichetat drept „țigan” și „cerșetor”.

„Antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru. Nu am mai văzut aşa ceva, unde se crede? Se comportă ca un ţigan, e un ţigan”, a declarat Erman Toroglu. „Nu mai vorbiţi aşa!”, a fost reacţia moderatorului, dar acesta nu s-a potolit. „Dar cum să-i spun altfel, să-l numesc cerşetor?”, a adăugat Toroglu, spre stupefacţia tuturor.

Comentariile lui Toroglu au plecat după ce în ultimele zile s-au iscat mai multe controverse cu privire la posibila plecare a lui Marius Șumudică în Arabia Saudită, de la Gaziantep.

 

Sebastian Colțescu, etichetat de statul român drept „vinovat”

 

La finalul anului trecut, când arbitrul român Colțescu a fost victima unui linșaj mediatic, etichetat pe nedrept rasist, Guvernul României, prin intermediul lui Ionuț Stroe, a reacționat la câteva zeci de minute de la izbucnirea scandalului. Ministrul Tineretului și Sportului a hotărât înaintea oricărei comisii faptul că arbitrul este vinovat și astfel, și-a cerut scuze în numele României. Aceeași atitudine și-a manifestat-o ministrul Bogdan Aurescu, de la MAE și FRF, la scurt timp.

În cazul lui Marius Șumudică, la 3 zile de la derapajul rasist, niciun oficial al statului român nu a avut o poziție publică. În mod firesc politicienii români, în frunte cu președintele, ar trebui să-și amintească faptul că au dat undă verde legii „antițigănism”, deci cel puțin la nivel teoretic, sunt preocupați de apărarea drepturilor omului. 🙂 De asemenea, nici UEFA nu a anunțat până acum o anchetă în acest sens.

Cât despre scandalul Colțescu, niciun reprezentant al statului român nu a sărit nici până astăzi în apărarea arbitrului. Aceeași atitudine obedientă față de liderii europeni, așa cum ne-am obișnuit de mai bine de 30 de ani. Singurii care au fost vocali în acest sens au fost cei de la partidul AUR.

View Comments (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top