Now Reading
REVIEW-ul filmului „Joker”, un lungmetraj cu un mesaj puternic

REVIEW-ul filmului „Joker”, un lungmetraj cu un mesaj puternic

Niciodată nu e târziu pentru un review la un film bun. Am văzut „Joker” chiar când a apărut și am anticipat faptul că Joaquin Phoenix va câștiga Oscarul, la fel cum am intuit și succesul lui Remy Malek, cu un an înainte.

„Joker” este un film care merită urmărit nu doar pentru interpretarea remarcabilă a lui Phoenix, ci și pentru atmosfera în care reușește să te introducă, pentru mesajul pe care-l transmite, un mesaj pe care unii nu l-au înțeles, puțini ce-i drept. Printre aceștia, gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP), care s-a arătat nemulțumit pentru că regizorul „încurajează comportamentele deviante”. Total eronat.

De fapt, filmul are un mesaj destul profund. Provoacă privitorii la o introspecție, trage chiar un semnal de alarmă asupra faptelor noastre din viața de zi cu zi, mai mici sau mai grave, care, din nepăsare, superficialitate sau răutate, pot spulbera destinul unui vulnerabili.

Astfel, spectatorul este supus unui exercițiu de empatie. Este provocat să se transpună în povestea personajului principal. Mai mult, regizorul a apăsat și mai tare pe accelerație și a arătat că victimele abuzurilor se pot transforma în adevărați monștri, care pot distruge alte vieți.

 

O abordare inedită a personajului Joker

 

„Joker” are prea puțină legătură cu filmele din seria „Batman”. Are elemente de acțiune, dar este mai degrabă o dramă-thriller. Joker-ul lui Phoenix e un personaj foarte bine interpretat. Bun la fel precum cel al lui Heath Ledger aș spune, dar reinventat, abordat atipic.

Mă așteptam ca Joker-ul lui Phoenix să fie mai puternic din toate punctele de vedere, având în vedere istoricul personajului, de-a lungul zecilor de ani. Din acest punct de vedere, personajul Joker se desprinde de portretul clasic al infractorului din benzile desenate și filmele precedente. De asemenea, o altă diferență sau noutate este absența personajului pozitiv, a lui Batman. Aceste aspecte, coroborate cu aspectele de natură psihologică fac din „Joker” un film care nu se adresează copiilor, ci unui public matur.

Puținele comentarii negative, dar susținute de o imensă mediatizare au apărut strict pe fondul popularității filmului. Există filme mult mai violente decât „Joker”, însă care nu atrag reacții atât de vehemente. Iar în „Joker” nu este vorba despre violență, ci despre explorarea psihicului uman, un aspect mult mai profund, tratat cu superficialitate de contestatari.

_

Calificativul meu pentru Joker: 8/10. Un film foarte bun, merită văzut.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top