Now Reading
Rețeta de salată de vinete a lui chef Florin Dumitrescu

Rețeta de salată de vinete a lui chef Florin Dumitrescu

Pentru mulți români, salata de vinete este nelipsită de pe mesele de Crăciun sau Paște. Chef Florin Dumitrescu a fost ucenic în mai multe restaurante, la începutul carierei și știe cum arată o rețetă exemplară de salată de vinete.

Rețeta de salată de vinete a lui chef Florin Dumitrescu

Pentru prepararea unei salate de vinete gustoase este nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg de vinete;
  • sare și piper, după gust;
  • trei cepe tocate mărunt;
  • 450 ml de ulei.

 

Rețeta de salată de vinete a lui chef Florin Dumitrescu, pas cu pas

 

1. Vinetele se spală bine și se șterg cu un prosop uscat;

2. Se încinge grătarul – pe cărbuni sau de pe aragaz și se pun vinetele la copt. Ele trebuie întoare din când în când, pentru a nu se arde. Când încep să pocnească și să scoată abur înseamnă că sunt aproape gata;

3. Vinetele coapte se curăță de coajă și se lasă la scurs într-un vas până când elimină excesul de apă. Trebuie evitat contactul cu orice fel de metal. În caz contrar, vinetele se vor oxida. Astfel, ele trebuie puse la scurs într-un vas din ceramică, plastic sau lemn;

4. Se toacă mărunt ceapa cu un cuțit. Dacă se taie la blender, cutter sau aparat electronic, va lăsa apă în recipient, iar salata nu va avea o consistență optimă.

5. Se toacă mărunt vinetele.

6. Se amestecă ceapa și vinetele tăiate.

7. Compoziția se amestecă cu o lingură de lemn, în timp ce se toarnă peste ea ulei de floarea soarelui, puțin câte puțin, ca la maioneză. La final se adaugă sare și piper, preparatul se consumă rece.

 

Chef Florin Dumitrescu a gătit timp de ani de zile salată de vinete, la foc automat

 

În primii ani de activitate în bucătărie, Florin Dumitrescu a preparat zilnic uriașe cantități de salată de vinete. Dezvăluirea a făcut-o într-un interviu pentru Antena 3. Până la 40 de kilograme de salată de vinete gătea Dumitrescu în perioada „junioratului”.

„La începutul meseriei de bucătar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită.

Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a povestit bucătarul.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top