Now Reading
Remdesivir, medicamentul pe care îl folosește România în lupta împotriva COVID-19. Unde a dat rezultate până acum

Remdesivir, medicamentul pe care îl folosește România în lupta împotriva COVID-19. Unde a dat rezultate până acum

Remdesivir este medicamentul care ar putea scăpa guvernele de așteptarea pentru producția unui vaccin, în lupta anti-coronavirus.

Remdesivir este medicamentul care a ajuns și în România și a fost aplicat deja pacienților aflați în stare gravă din Timișoara. Specialiștii din Statele Unite ale Americii sunt primii care au dat OK-ul, după ce medicamentul a reușit să trateze persoanele infectate, care au dezvoltat forme grave ale bolii.

Remdesivir este medicamentul nelipsit la secțiile ATI din Statele Unite. Cu ajutorul medicamentului, persoanele bolnave s-au recuperat în doar 11 zile, cu 4 zile mai devreme față de cât ar fi durat în mod normal recuperarea, fără aplicarea acestui medicament.

Remdesivir, recunoscut de experții români

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, recunoaște eficiența medicamentului Remdesivir în Statele Unite.

„La nivel mondial sunt diferite încercări în terapia pentru COVID-19. Sunt studii clinice în diferite faze cu diferite scheme terapeutice, sunt tot felul de molecule noi sau unele care au fost folosite în terapii pentru alte afecțiuni care se încearcă în COVID. Remdesivir e unul dintre acestea. SUA are o experiență mai mare, iar studiile clinice arată o eficiență sporită față de celelaltate. Depinde și de țara care face studiul. China zice că nu a avut rezultate foarte bune cu Remdesivir, ei au rezultate mai bune cu produsele lor. E și un război economic”, a explicat Musta pentru Digi 24.

Peste 100 de candidați pentru vaccinul salvator

Expertul virusolog Mihnea Boștină vine și cu vești bune. În acest moment, există numeroși oameni de știință care lucrează la vaccinul împotriva coronavirusului. Astfel, sunt șanse mari ca până la finalul anului în curs să existe antidotul.

„Există probabil la ora actuală peste 100 de candidați pentru un vaccin și nu este exclus ca numărul acestora să crească spectaculos în următoarele luni. Pentru cinci dintre acești candidați s-a trecut deja la stadiul de teste pe persoane. Așadar, cu siguranță vom avea un vaccin și, foarte probabil, vom avea mai mult de un vaccin (…) putem să așteptăm rezultate pozitive spre sfârșitul acestui an și un vaccin aprobat în iarnă“, a declarat Mihnea Boștină pentru Pro TV.

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top