Now Reading
Recordul bifat de Novak Djokovic după câștigarea Roland Garros 2021

Recordul bifat de Novak Djokovic după câștigarea Roland Garros 2021

Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) este de neoprit. Sârbul a câștigat și al doilea turneu de Grand Slam din 2021, Roland Garros, după ce în februarie a cucerit trofeul de la Australian Open. La French Open, Nole l-a bătut pe Stefanos Tsitsipas (22 de ani, 5 ATP) și astfel, a reușit o performanță pe care nu a mai bifat-o nimeni în ultimii 50 de ani.

Sârbul a reușit să revină spectaculos în fața grecului, pe care l-a învins în finala de la Roland Garros cu 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4. Succesul din Franța înseamnă pentru Djokovic al 19-lea turneu de Grand Slam din carieră și are mari șase să-i egaleze în curând pe recordmanii Roger Federer și Rafael Nadal, care au triumfat de câte 20 de ori. De asemenea, Djokovic a bifat al doilea trofeu de la Roland Garros din carieră. În 2016 a fost „încoronat” pentru prima dată, pe zgura de la Paris.

 

Recordul reușit de către Novak Djokovic, după câștigarea Roland Garros 2021

 

Totodată, liderul mondial a câștigat de cel puțin două ori la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam din circuit, performanță pe care niciun jucător nu a reușit să o atingă în ultimele cinci decenii.

Ultimul tenismen care a reușit această performanță a fost Rod Laver, superstar al anilor ’60, care de-a lungul timpului a bifat 11 trofee de Grand Slam la simplu.

În prezent, Novak Djokovic are în vitrină nouă trofee la Australian Open, cinci la Wimbledon, trei la US Open și două la Roland Garros.

În acest an, pentru Novak Djokovic urmează Wimbledon, care se va desfășura în perioada 28 iunie – 11 iulie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top