Now Reading
RABLA CLASIC 2020. Câți bani plătește statul român pentru mașina ta veche și cum poți să-i obții

RABLA CLASIC 2020. Câți bani plătește statul român pentru mașina ta veche și cum poți să-i obții

Rabla Clasic 2020 a fost anunțat. Începând de marți, 17 martie, dacă intenționezi să-ți achiziționezi o mașină puțin poluantă, te poți adresa unui dealer autorizat. 

Rabla Clasic are cel mai mare buget de când există programul, 405 milioane de lei, iar guvernul estimează în jur de 60.000 de aplicanți în 2020, număr record. Valoarea primei de casare a rămas 6.500 de lei (1.250 de euro), care poate crește cu încă 1.000 de lei, dacă mașina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km.

Noutăți în programul RABLA CLASIC

Noua ediție a programului Rabla Clasic vine cu mai multe noutăți. Printre acestea, posibilitatea de a achiziționa motociclete, prin Rabla Moto. Astfel, cei care doresc să-și cumpere o motocicletă nouă o pot face prin programul Administrației Fondului de Mediu; prima casare este de 2.500 de lei.

Printre noutățile programului se numără și creșterea eco-bonusului pentru mașinile hibride convențional – care nu se încarcă la priză, de la 1.700 de lei, la 2.500 de lei.

Programul RABLA CLASIC 2020| Cum să obții bani pentru mașina ta veche

Programul este oficial deschis. Pașii pe care trebuie să îi urmezi, dacă ești beneficiar al programului Rabla Clasic, potrivit Ministerului Mediului:

1. Obține de la dealer cererea de înscriere în program. Aceasta are o valabilitate de până la 120 de zile;

2. Apoi, în 30 de zile de la obținerea cererii, trebuie să casezi autovehiculul vechi;

3. După care, în cadrul celor 90 de zile care au mai rămas, poți încheia formalitățile de achiziție a mașinii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top