Now Reading
Prima reacție a lui Ion Iliescu, la vârsta de 90 de ani: „Se adună multe…”

Prima reacție a lui Ion Iliescu, la vârsta de 90 de ani: „Se adună multe…”

Ion Iliescu

Ion Iliescu a împlinit pe data de 3 martie vârsta de 90 de ani. În ziua aniversării, fostul președinte al României a vorbit despre starea sa de sănătate.

La 90 de ani, Ion Iliescu a declarat că nu se mai simte ca în tinerețe, însă mintea încă îi merge brici.

„Ca la 90 de ani, nu-i ca la 19, dar e… Se adună multe. Dar deocamdată, capul e întreg. Cu soţia (petrec – n.r.) c, nu facem nimic deosebit, dar răspund la telefoane. M-au sunat mulţi cunoscuţi, şi mai din tinereţe, şi mai din perioada de după Revoluţie”, a declarat Ion Iliescu pentru Mediafax.

Ion Iliescu, la Revoluție
Ion Iliescu, la Revoluție

Cine este Ion Iliescu

Ion Iliescu a fost preşedintele României între anii 1992-1996 şi 2000-2004. El a fost unul dintre actorii principali de la Revoluţie, considerat de unii istorici drept principalul responsabil al execuției soților Ceaușescu.

Ion Iliescu a fost anchetat în anul 2005 pentru mineriadele din 1990, în care minerii din Valea Jiului au intervenit biolent în Capitală pentru a opri manifestaţiile antiguvernamentale. Anul trecut, Ion Iliescu a fost pus sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii.

În ultimii ani, aparițiile publice ale lui Ion Iliescu au fost din ce în ce mai rare. La ultimele alegeri prezidențiale și europarlamentare, acesta a solicitat urna mobilă, pentru a vota de acasă.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top