Now Reading
Premieră pentru Radu Paraschivescu: „Cartea asta nu e numai comică”

Premieră pentru Radu Paraschivescu: „Cartea asta nu e numai comică”

Radu Paraschivescu

Radu Paraschivescu va lansa sâmbătă, 23 noiembrie cartea „Omul care mută norii. Șapte întâmplări”, la Târgul Gaudeamus, găzduit la Romexpo.

De profesie prozator, jurnalist, traducător și analist sportiv, Radu Paraschivescu este cunoscut pentru publicul larg prin prin textele sale redactate cu mult umor și comentariile sincere și acide cu privire la evenimentele fotbalistice de actualitate. Acum, Paraschivescu lansează cea de-a patra carte de proză scurtă, care spre deosebire de primele trei, aduce un mod nou de abordare.

Ultimul volum al lui Radu Paraschivescu (59 de ani) prezintă șapte povestiri. Potrivit Contributors, „primele trei povestiri vin ca un fel de avalanșă de umor proaspăt, urmatoarele patru sunt duioase sau joviale”.

„Sunt spre 25 cred (n.r. – numărul cărții), ceea ce mă sperie și pe mine, pentru că eu am avut un debut târziu, pe la 40 de ani (…) Cartea asta nu e numai comică. Începe comic, dar are mai multe tonuri, mai multe paliere, ocupă mai multe vârste. Teoretic, ar trebui să ocupe mai multe categorii de public. Acum, publicul cu siguranță s-a mai amestecat – emanciparea tinerilor, conservatorismul celor mai puțin tienri fac ca textele astea să fie citite cu mai multe perechi de ochelari”, a declarat Radu Paraschivescu la Digi FM.

„Omul care mută norii. Șapte întâmplări”

„Un bărbat se trezeşte ducându-şi viaţa sub dominaţia unei cifre. Un altul e luat de pe o bancă din parc şi pus să imite, într-un show ţinut în inima Capitalei, un şarlatan presat de urgenţe neamânabile. Un preacucernic angajează un evlavios care trans­formă un cantonament în loc de rugăciune şi plasează mătănii în locul televizoarelor din camere. Doi surdomuţi deschid, într-un târguşor din Provence, un joint venture care cheamă la luptă gustul şi mirosul. O fată cu nume înşelător se îndreaptă spre groapă ascultând obsesiv Sepultura. O pereche de pungaşi adolescenţi fură de prin case şi lasă o semnătură sfidătoare, colorând de fapt visul unui al treilea. O povestitoare bizară deapănă o păţanie în care lucrurile scapă de sub control în centrul Romei.

Sunt şapte întâmplări de ieri şi de azi, din Franţa sau din Italia, dintr-un colţ al Bucureştiului sau dintr-altul. În Omul care mută norii, Radu Paraschivescu se suie la volanul prozei scurte şi îşi plim­bă cititorii pe un traseu cu o serie de opriri la cerere: stu­poare, veselie, tandreţe, deznădejde şi speranţă” – descrierea celui mai recent volum al lui Radu Paraschivescu de la Humanitas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top