Now Reading
Planul de afaceri, esențial pentru lansarea unui business. Ștefan Mandachi: „Îți crești șansele de a deveni bogat și liber” (VIDEO)

Planul de afaceri, esențial pentru lansarea unui business. Ștefan Mandachi: „Îți crești șansele de a deveni bogat și liber” (VIDEO)

Ștefan Mandachi, unul dintre cei mai vizibili antreprenori din România, îi încurajează pe românii care vor să se lanseze în business, să lucreze în baza unei strategii bine puse la punct. Implicit, asta înseamnă în primul rând realizarea unui plan de afaceri.

Antreprenorul din Suceava a dat faliment de 10 ori înainte de a avea succes în afaceri. Un rol determinant în eșec a avut lipsa business planului, a dezvăluit Ștefan Mandachi, pe canalul său de YouTube. Astfel, tânărul afacerist a devenit un „vehement susținător” al planului de afaceri.

De asemenea, Mandachi a explicat că business planul este ca o „oglindă” și reprezintă proiecția afacerii antreprenorului.

„În trecut nu am început niciun business cu un plan de afaceri. Actualmente, sunt cel mai vehement susținător al planului de afaceri. De fapt, sunt un promotor al oricărui plan și a oricărei strategii scrise. Atunci când pui pe hârtie date, cifre, viziunea, întrebările tale, statistică, previziunea, anticipările tale, chiar și prorocirile tale, îți reduci enorm șansele de a falimenta și-ți crești vertiginos șansa de a deveni un om prosper, bogat, liber. Îți doresc asta cu toată ființa mea, fii liber!

Am falimentat zece afaceri până când am început să mă prind pe propria piele cum funcționează o afacere. O afacere nu e ca o melodie cântată după ureche, ci o simfonie complexă. Cine spune că e ușor să faci afaceri, nu are toate țiglele pe casă. Dacă acum 10-15 ani aș fi ascultat un monolog precum acesta sau un interviu similar, poate că acum aș fi avut de 10 ori mai mulți bani, de 100 de ori mai multe resurse și poate mult mai mult timp liber. Am înțeles pe pielea mea ce înseamnă să pornești un business fără plan”, a declarat Mandachi.

 

Ștefan Mandachi, antreprenor: „Acum nu aș mai începe un business fără un plan de afaceri detaliat la milimetru”

 

Există o mulțime de resurse de informare pe internet, pentru realizarea planului de afaceri, dar și cărți. Ștefan Mandachi propune una dintre ele.

„Omule, fă-ți planul de afaceri acum! Și-ți spun eu, sunt mândru de tine! Dar nu confunda planul de afaceri cu planificarea zilnică, din caietul de strategie! Învață să faci planul de afaceri, te va ajuta întotdeauna. Și-ți recomand o carte, ‘Business Plans for Dummies’.

Acum nu aș mai începe un business fără un plan de afaceri detaliat la milimetru. Poți ajunge milionar și fără planul de afaceri, eu am reușit asta, dar vei ajunge mult mai rapid milionar dacă vei lucra cu un plan”, a mai recomandat Mandachi.

Mandachi Hotel & Spa, Hercule, BumBumBox, Magnificus Plaza, Holywood Villas şi Ţepeş fac parte din grupul Strong MND, al lui Ștefan Mandachi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top