Now Reading
Pele, declarație emoționantă după moartea lui Diego Maradona

Pele, declarație emoționantă după moartea lui Diego Maradona

Pele (80 de ani) a transmis un mesaj emoționant după decesul lui Diego Armando Maradona. Cei doi „regi” ai fotbalului au avut de-a lungul timpului relații mai tensionate, însă care, în cele din urmă, s-au stins.

„Cu siguranță, într-o zi vom lovi o minge împreună, sus în cer”, i-a transmis Pele lui Maradona, potrivit Reuters.

 

Rivalitate celebră. Pele și Diego Maradona, considerați cei mai buni jucători de fotbal din istorie

 

Tensiunile dintre Diego Maradona și Pele

 

În 2014, Pele a primit premiul „Balonul de Aur de Onoare” în cadrul unei gale FIFA, decizie care l-a determinat pe Maradona să răbufnească.

„Cum poți să spui că Pele a primit Balonul de Aur în fața mea. Spunând că a primit premiul în fața mea este o greșeală foarte mare.

Pele va fi mereu al doilea în comparație cu mine. Mai mult, el este al doilea cel mai bun sportiv din toate timpurile și în propria lui țară, în spatele lui Ayrton Senna. Va fi mereu al doilea fie că vorbim de fotbal, fie că ne referim la sport în Brazilia. Partea tristă pentru el este aceea că va rămâne pentru totdeauna al doilea”, a declarat Maradona, într-un interviu acordat pentru ESPN.

 

Diego Maradona și Pele au devenit prieteni

 

Pele și Maradona și-au dat mâna în 2020

 

Pele și Maradona și-au disputat în repetate rânduri titlul de „cel mai bun fotbalist din istorie”. În cele din urmă, cele două legende au îngropat securea războiului. În 2005, la emisiunea „La noche del Diez” au făcut schimb de tricouri și au jonglat mingea cu capul, spre încântarea fanilor, iar în cursul acestui an și-au transmis urări călduroase.

Pe 30 octombrie 2020, când Maradona a împlinit 60 de ani, Pele i-a tranmis un mesaj de prietenie fostului fotbalist.

„Marele meu prieten Maradona, te voi aplauda mereu şi te voi susţine întotdeauna (…), ca tu să continui să zâmbeşti şi să mă faci şi pe mine să zâmbesc”, a notat triplul campion mondial brazilian pe contul său de Instagram.

Cu o săptămână înainte, când brazilianul a aniversat 80 de ani, argentinianul a luat inițiativa. I-a urat „viață lungă regelui Pele”.

 

Diego Maradona a antrenat de-a lungul timpului Racing Club, naționala Argentinei, Al Wasl, Fujairah SC, Dorados de Sinaloa, Gimnasia / Foto: AFP

 

Cum a murit Diego Maradona

 

Diego Armando Maradona a murit în data de 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardio respirator. După operația pe creier suferită la începutul lui noiembrie, „El Pibe D’oro” se afla la casa lui din Tigre, Argentina, unde era îngrijit de familie. În cursul zilei de 25 i s-a făcut rău. Au fost chemate ambulanțe, i-a fost acordat ajutor, dar în zadar.

Fotbalistul retras din activitate se lupta cu depresia și cu dependența de alcool, a anunțat presa internațională. De asemenea, este cunoscut faptul că de-a lungul timpului, starul argentinian a avut în repetate rânduri probleme cu consumul de droguri, pentru care a și fost suspendat, pe vremea când încă juca.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top