Now Reading
Părintele Vasile Ioana, despre campania anti-COVID-19: „Trebuie să respectăm liberul arbitru. Îi iubesc și pe cei care se vaccinează, și pe cei care nu se vaccinează” (VIDEO)

Părintele Vasile Ioana, despre campania anti-COVID-19: „Trebuie să respectăm liberul arbitru. Îi iubesc și pe cei care se vaccinează, și pe cei care nu se vaccinează” (VIDEO)

Părintele Vasile Ioana, unul dintre cei mai carismatici preoți din România, îi îndeamnă pe cetățeni la toleranță și implicit, la respectarea liberului arbitru în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, care a debutat în luna decembrie a anului trecut.

„Cei care sunt în această campanie, să țină cont și de cei care nu sunt de acord să se vaccineze, chiar cu prețul vieții. Sunt unii extrem de porniți, că nu vor să se vaccineze. Noi, ca preoți, îi informăm pe oameni, dar decizia le aparține exclusiv oamenilor, individual. Fiecare este liber să se vaccineze sau să nu se vaccineze. 

(…) Respectăm liberul arbitru, pentru că dacă aproapele tău nu e de acord cu tine, trebuie să-i respecți această alegere. De aceea, societatea se va polariza. S-a polarizat deja, pentru că cei care au luat această decizie au luat-o nu doar cu mintea. Au luat-o cu o credință a lor. De aceea, fiecare dintre noi ar trebui să acceptăm că sunt oameni cu care nu sunt de acord cu acest vaccin. Iar eu, ca preot, îi iubesc în mod egal și-i iubesc și pe cei care sunt de acord cu vaccinarea, ci pe cei care nu sunt de acord cu vaccinarea.

Nu e bine să polarizăm oamenii și să-i împărțim. Mi-a plăcut foarte mult domnul Arafat, care s-a vaccinat. În fața camerelor de luat vederi a fost întrebat de o ziaristă deșteaptă: ‘Domnule Arafat, aveți la dvs. la birou oameni care nu se vaccinează?’. Iar domnul Arafat, pe care-l felicit pentru sinceritate și deschidere, pentru că mi-a plăcut enorm, a spus așa: ‘Am la mine la birouri 4 sau 5 oameni care nu se vaccinează. Unul dintre ei a spus că nu este convins’. Ce a făcut? I-a respectat decizia și a vorbit frumos despre el”, a declarat preotul Vasile Ioana.

 

Părintele Vasile Ioana: „Nu luați decizii fără cunoaștere!”

 

De asemenea, Vasile Ioana atenționează cu privire la necesitatea informării din surse sigure.

„Informați-vă! Nu luați decizii fără cunoaștere! Dar informați-vă din sursă sigură, nu de pe What’s App, nu de pe Facebook, ci de la specialiști, de la medici, de la oameni cunoscători. După ce ați aflat, puneți în balanță cele două rele: pandemia, cu toată nebunia ei sau să-ți bagi un ser în corp care să te ocrotească un timp. 

În acest sens, va trebui să iei o decizie. Individual, fiecare își ia decizia și și-o asumă! De asta vă îndemn pe toți să respectăm liberul arbitru, inclusiv și pe cel al celor care nu se vaccinează”, a mai punctat reprezentantul BOR.

Mesajul Părintelui Ioana despre vaccinarea anti-COVID-19 (VIDEO)

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top