Now Reading
Papionul colorat, o piesă interzisă. Motivul pentru care trebuie să renunți să-l mai porți

Papionul colorat, o piesă interzisă. Motivul pentru care trebuie să renunți să-l mai porți

Moda papioanelor colorate, ori confecționate din lemn, cu model care mai de care mai hazliu, a luat amploare în ultimii ani. Dar mai extravagant nu înseamnă și mai aspectuos sau mai bărbătesc.

Într-o ținută masculină, în mod normal nu există papioane colorate: „Papioanele pot fi negre și albe. Atât. Papionul negru definește ținuta blacktie – de acolo îi vine numele. Papionul alb definește ținuta white-tie – ținuta dirijorului, ținuta premiilor Nobel. Cele două sunt primele două coduri formale bărbătești. La acestea, elementele constitutive sunt fixe”, este punctul de vedere al lui Cezar Ioanșcu, consilier de imagine.

Papionul colorat: Orice element schimbat înseamnă kitsch

În caz contrar, o astfel de piesă dă impresia de kitsch, punctează Cezar Ionașcu: „Orice element schimbat înseamnă kitsch. Așa că, un smoking pentru nuntă cu papion colorat se poartă doar de clovni, nu de bărbați”.

În cazul în care vrei să faci excepție de la regulă, există niște reguli stricte: „Papioanele colorate există, dar sunt de obicei din lână și sunt prezente în peisajul britanic sau sudist american, pentru persoanele de peste 60 de ani”, e părerea specialistului în ținută masculină, exprimată într-un material pe care l-am realizat recent pentru EvZ.

Bufon sau bărbat, decizia îți aparține.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top