Now Reading
Novak Djokovic refuză vaccinul anti-COVID: „Am susținut întotdeauna libertatea”. Sârbul, gata să renunțe la statutul de cel mai bun tenismen din istorie

Novak Djokovic refuză vaccinul anti-COVID: „Am susținut întotdeauna libertatea”. Sârbul, gata să renunțe la statutul de cel mai bun tenismen din istorie

Novak Djokovic nu cedează în fața șantajului unor guverne în contextul COVID, ce presupune obligativitatea vaccinării, pentru a beneficia de drepturi fundamentale ale omului. Interzis la Australian Open 2022, sârbul a declarat într-un interviu pentru BBC că nu-și va administra serul, chiar dacă asta înseamnă interdicții de participare și la alte competiții importante.

„Nole” a precizat în cadrul interviului că nu este „antivaccinist”, pentru că de-a lungul timpului și-a administrat diverse seruri și că ci ține la principiile sale, ce presupun respectarea liberului arbitru.

„Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc (n.r. – neparticiparea la turnee de Grand Slam precum Wimbledon și Roland Garros).

Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ce-ți bagi în corp”, a declarat Djokovic.

Astfel, sârbul a afirmat ferm în cadrul interviului că-și asumă renunțarea la șansa de a deveni statistic cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile.

Întrebat insistent de reporter „de ce?”, Djokovic a răspuns: „Pentru că principiile de luare a deciziilor în privinţa corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în ton cu corpul meu cât mai mult posibil”.

În ultimii doi ani de zile, nume importante din medicina mondială s-au opus vaccinării anti-COVID, în special a copiilor. Printre aceștia, celebrul Luc Monganier, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină. Fondatorul Tesla, Elon Musk, cântărețul Eric Clapton și prezentatorul Joe Rogan sunt doar câteva persoane publice internaționale care au avut curajul de a pleda pentru libertatea de alegere.

 

Novak Djokovic a demontat fake news-urile

 

Novak Djokovic a crescut în mijlocul celor două războaie din fosta Iugoslavie. Părinții săi au vândut aurul familiei şi au negociat cu cămătari pentru a-i finanţa ambiţiile micului „Nole”.

Liderul mondial vorbește șase limbi străine, se declară un luptător pentru libertate, crede cu tărie în autonomia individuală și în Dumnezeu. Creștin ortodox practicant, Djokovic este cunoscut pentru apropierea sa față de viața spirituală, actele sale impresionante de filantropie (n.r. – pentru țările sărace, cele afectate de dezastre naturale și pentru dezvoltarea tinerilor) și pentru stilul său de viață foarte organizat și sănătos. În privința temperamentului, Djokovic este recunoscut drept un tip coleric, dar foarte modest, glumeț și apropiat de oameni.

În ultimele săptămâni, diverse informații „pe surse” au apărut în presa internațională, pentru discreditarea celebrului atlet. Astfel, a fost transmis în spațiul public faptul că după interdicția de la Australian Open, Djokovic ar fi decis să se vaccineze anti-COVID.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top