Now Reading
Nostradamus a prezis data la care va veni sfârșitul lumii. Cum se va petrece Apocalipsa

Nostradamus a prezis data la care va veni sfârșitul lumii. Cum se va petrece Apocalipsa

Nostradamus, pe numele real Michel de Nosdtredame, este cel mai cunoscut prezicător din istorie. Francezul care a trăit în secolul XVI a anticipat o serie de evenimente tragice pentru omenire. Printre profețiile sale se numără și sfârșitul lumii, care ar urma să fie în anul 3797.

Toate evenimentele tragice anticipate de Nostradamus au fost scrise sub formă de catrene. În total 1.000 de profeții, dintre care doar 942 s-au păstrat. De-a lungul timpului, diverși cercetători s-au implicat în descifrarea jocurilor de cuvinte ale francezului.

Pentru 3797, Nostradamus a notat următoarele:

„Sabia morții e în drum spre noi,

Sub formă de arșițe, războaie și foamete, 

Care vor curpinde pământul 

Și acestea vor reveni la intervale regulate”.

 

Marile tragedii ale omenirii anticipate de către Nostradamus

 

Nostradamus s-a născut pe 14 decembrie 1503 și a decedat în anul 1566. Primele învățături despre matematică, astronomie, astrologie, latină, gracă și ebaică le-a primit de la bunicul său. Mai apoi, a studiat medicina la Montpellier. A fost nevoit să întrerupă studiile în 1526, din cauza unei epidemii de ciumă. 3 ani mai târziu a revenit în domeniul academic, dar a fost exmatriculat după ce a practicat meseria de medic fără a fi licențiat.

În 1531 s-a căsătorit Nostradamus, dar 3 ani mai târziu, soția și cei doi copii au murit din cauza ciumei. În următorii ani, francezul și-a dedicat viața în cercetarea bolii necruțătoare. În 1547 s-a recăsătorit cu o văduvă bogată, Anne Ponsarde, care i-a dăruit 6 copii. Fără griji cu privire la situația materială, profetul s-a putut concentra mai mult asupra activității de prezicător.

Mare pasionat de științele oculte, cunoscut în comunitate la acea vreme, Nostradamus făcea profețiile sub influența halucinogenelor. El și-a prezis inclusiv propria moarte, din 1566.

„Lângă bancă și pat voi fi găsit mort”, a notat Nostradamus într-unul dintre catrene. Unii în consideră un mare farsor, alții un veritabil profet. Cert este că până în prezent, mai multe predicții ale sale s-au îndeplinit. Printre acestea, marele incendiu din Londra, din 1666, ascensiunea lui Napoleon Bonaparte, a lui Hitler, asasinarea lui John F. Kennedy din 1963, atentatul terorist din 11 septembrie 2001.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top