Now Reading
Noi informații despre Dacia Spring, primul model 100% electric al brandului. Producătorii, anunț important despre preț

Noi informații despre Dacia Spring, primul model 100% electric al brandului. Producătorii, anunț important despre preț

În martie 2020, Dacia a publicat imagini și informații oficiale cu privire la conceptul pre-serie ce anticipează lansarea primului model electric. Cu noi informații despre autoturismul care va fi lansat în prima jumătate a anului 2021 a venit Laurens van den Acker, directorul de design al Grupului Renault. 

Oficialul Renault a declarat în presa britanică faptul că versiunea de serie pentru Dacia Spring, mașina electrică a constructorului de la Mioveni va fi un produs extrem de competitiv, în special din punct de vedere al prețului.

„Nu este un secret că se bazează foarte mult pe Renault K-ZE. Facem tot posibilul ca prețul să rămână cât mai jos. Mulți au spus că nu ar fi o mașină potrivită pentru Dacia, însă ar putea să devină exact ceea ce așteptau clienții. Nu toată lumea își permite o electrică premium (…) Va fi cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață”, a declarat Laurent van den Acker.

În momentul de față, cea mai ieftină mașină 100% electrică din România este Skoda Citigo-e IV, care are un preț de pornire de 19.900 de euro, cu TVA inclus. Prin programul Rabla Plus, românii pot primi de stat 10.000 de euro, în vederea achiziției unei mașini noi, electrice.

Dacia Spring: Specificații

Primul model electric din istoria Dacia va avea o autonomie de cel puțin 200 de kilometri. Cu aspectul unui SUV de dimensiuni mici (3,73 metri lungime), Dacia Spring va avea 5 uși și 4 locuri, va oferi blocuri optice 100% LED, iar în partea frontală, luminile de zi vor fi poziționate deasupra farurilor.

Cel mai probabil, prețul unui model Dacia Spring va fi cuprins între 15 și 20 de mii de euro, notează presa internațională.

Dacia Spring [GALERIE FOTO]

Distincție importantă pentru Dacia

Jurnaliștii de la Car Keys au realizat un top al celor mai bune mașini noi de achiziționat în 2020, de începători. Dacia Sandero conduce clasamentul, o mașină apreciată de britanici pentru raportul calitate-preț.

„Dacă aveți un buget restrâns, cea mai bună opțiune pentru prima mașină este Dacia Sandero. Este cea mai ieftină mașină nouă din Marea Britanie (6.995 lire în Marea Britanie, 6.370 euro în România), dar și surprinzător de spațioasă.

Modelul de intrare în gamă are dotări prea puține pentru majoritatea gusturilor, dar prețul asigurării este redus, iar asta face Dacia Sandero o mașină impresionant de accesibilă”, au notat jurnaliștii de la Car Keys.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top