Now Reading
„Nici Bulgaria nu mai e ce a fost”. Cât costă șezlongul și parcarea pe litoral, la vecini. Bulgarii au trecut la prețuri de Mamaia | EXCLUSIV

„Nici Bulgaria nu mai e ce a fost”. Cât costă șezlongul și parcarea pe litoral, la vecini. Bulgarii au trecut la prețuri de Mamaia | EXCLUSIV

Nisipurile de Aur, Bulgaria, 2022 / Foto: Andi Miron, colaj MrNews.ro

În august, litoralul buglăresc a fost asaltat de români. De exemplu, peste 70% dintre hotelurile din Nisipurile de Aur (Golden Sands) au cazați români, în goana după oferte all-inclusive. La revenirea în țară, în weekenduri, șoferii trebuie să aștepe la pod și vama Giurgiu nu mai puțin de cinci ore.

În 2022, Bulgarii știu să profite de interesul românilor și au ridicat puternic prețurile. Astfel, tarifele sunt comparabile cu cele din stațiunea Mamaia.

Pentru un șezlong cu umbreluță, pe o plajă din Nisipurile de Aur, turiștii trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 72,5 lei. În acest preț nu este inclusă băutura.

Prețurile șezlongului în Bulgaria, Nisipurile de Aur

  • 13 leva (32,5 lei) șezlongul
  • 13 leva (32,5 lei) umbrela
  • 3 leva (7,5 lei) salteaua pentru șezlong

Există și tarife mai mici la plaje de la periferia stațiunii, dar și spații libere unde turiștii își pot întinde rogojinele sau scaunele.

De asemenea, pentru o clătită vândută la stradă, turiștii trebuie să plătească 5-6,5 (12,5 lei – 16,2 lei), iar pentru un porumb 4 leva (10 lei). O singură cupă de înghețată, la stradă, costă 3,3 leva (8,2 lei).

La restaurante, prețurile sunt comparabile cu cele din București, dar și Mamaia.

O plimbare de câteva minute, cu salteaua trasă de barcă, pe mare, costă nu mai puțin de 30 de leva (75 de lei).

Mara majoritate a hotelurilor impun o taxă de parcare, de 15-20 leva pe zi (38 lei – 50 de lei).

Prețuri mai mici pe litoralul românesc, în urma valului de nemulțumiri

Între timp, pe litoralul românesc prețurile au mai scăzut. Hotelierii, proprietarii de plaje și patronii de restaurante și cafenele au lăsat mai jos prețurile, din cauza cererii foarte scăzute din iunie și iulie.

Astfel, unele hoteluri oferă șezlonguri mai ieftine sau gratuite, cu băuturi incluse, oferte la mâncare și băuturi, tarife mai mici la cazare cu 10-30%.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top