Now Reading
NASA, descoperire fascinantă: Planeta pe care s-ar putea locui în condiții similare celor de pe Terra [FOTO]

NASA, descoperire fascinantă: Planeta pe care s-ar putea locui în condiții similare celor de pe Terra [FOTO]

De zeci de ani, cercetătorii studiază sistemul solar, pentru identificarea unei planete care să permită condiții similare de viață cu cele de pe Pământ. De curând, NASA a făcut o descoperire importantă: Kepler-1649c. 

Echipa de cercetători a făcut descoperirea în timp ce reanaliza niște observații mai vechi, colectate din propramul telescopului Kepler al NASA, care, în prezent nu mai funcționează. Kepler-1649c se aseamănă foarte mult cu Pământul, însă este de fapt o exoplanetă, adică orbitează în afara sistemului nostru solar.

Kepler-1749c, multe puncte comune cu Terra

Kepler-1649c orbitează în jurul unei stele roșii pitice și potrivit cercetătorilor, ar permite existența apei lichide. Dimensiunea planetei este asemănătoare cu cea a planetei Pământ și primește de la steaua sa aproximativ 75% din cantitatea pe care Terra o receptează de la Soare.

Kepler-1649c se află la 300 de ani lumină de Pământ, iar durata completă a rotației în jurul stelei sale durează 19.5 zile de pe Terra. Cercetătorii sunt pozitivi cu privire la posibilitatea ca Kepler să poată susține viață, însă pentru oferirea verdictului ferm, oamenii de știință trebuie să determine tipul de atmosferă existent pe această exoplanetă.

„Această lume intrigantă și îndepărtată ne oferă o speranță și mai mare că un al doilea Pământ se află printre stele, așteptând să fie găsit”, a declarat Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Science Mission Directorate din cadrul NASA.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top