Now Reading
Motivul pentru care Harlem Gnohere a plecat de la FCSB

Motivul pentru care Harlem Gnohere a plecat de la FCSB

Harlem Gnohere și FCSB au reziliat contractul, decizie aspru criticată de fanii vicecampioanei. După o bună perioadă în care atacantul francez a demonstrat că este numărul 1 în ofensiva echipei lui Gigi Becali, „Bizonul” a întâmpinat mai multe probleme la clubul „roș-albastru”. 

Harlem Gnohere s-a declarat nemulțumit de modul în care l-a tratat conducerea clubului, în special în momentele în care a fost curtat de mai multe cluburi din străinătate. Echipe din Egipt, Emirate și Turcia au fost interesate de serviciile lui Gnohere, încă Gigi Becali a negociat în stilul caracteristic: a cerut prea mulți bani.

„Am plecat pentru că am simțit că era nevoie să plec. Am decis împreună cu soția mea să nu mai rămân la FCSB. Deja avusesem propunerea să plec din decembrie, dar patronul a cerut sume foarte mari. Propuneri din afara României”, a declarat fostul atacant de la FCSB pentru ProSport.

Harlem Gnohere: „Am simțit că nu sunt respectat”

Un milion de euro pe sezon, respectiv 800.000 de euro pe sezon au fost ofertele venite din Emirate și Egipt pentru „Bizon”, care câștiga 180.000 de euro la vicecampioana României.

„Pentru mine ar fi fost o ofertă de un milion pe an, dar erau mulți intermediari și nu s-a mai făcut acest transfer. Patronul știa foarte bine că am contract până în 2021.

În iunie anul trecut, când am dat golul victoriei cu Viitorul, am avut ofertă din Turcia și nu m-au lăsat să plec. Am simțit că în multe momente nu am fost foarte respectat”, a mai declarat „Bizonul” pentru sursa citată.

Harlem Gnohere, golgheter la FCSB și Dinamo București

Francezul de origine ivoriană a fost transferat de FCSB în 2017, de la rivala Dinamo București. 250.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru mutare.

Harlem Gnohere a mai evoluat în Belgia, la Royal Excelsion Virton, Charleroi, Westerlo, Mouscron și Mons. De asemenea, la începutul carierei a mai avut câteva apariții și în Elveția, la FC Bulle și FC Tour.

În vârstă de 32 de ani, Harlem Gnohere a bifat în actualul sezon de Liga 1 18 partide, 6 goluri și un assist. Mai precis, un gol la 135 de minute.

Pentru FCSB, Harlem Gnohere a înscris în total 51 de goluri în 115 apariții, în toate competițiile. „Bizonul” a fost golgheter în Liga 1, în sezonul 2017-2018, când a înscris 15 goluri, la egalitate cu George Țucudean.

Harlem Gnohere ar fi vrut să joace pentru naționala României

În urmă cu doi ani, Harlem Gnohere a publicat pe pagina sa de Instagram o imagine în care este îmbrăcat în tricoul echipei naționale a României. „Mândru că pot servi țara”, a notat francezul în descriere.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a prezentat deschidere pentru naturalizarea jucătorului de la FCSB. Verdictul însă, a stat în mâna lui Cosmin Contra, selecționerul de la acea vreme.

„Noi, ca federaţie, am propus o modificare a legislaţiei astfel încât să se poată lărgi baza de selecţie la loturile naţionale. Şi azi se poate acorda cetăţenia română mult mai uşor pentru cei care joacă în interiorul graniţelor. Cât timp un jucător poate ajuta la îndeplinirea obiectivelor, eu sunt ‘pentru’.

Gnohere joacă foarte bine în momentul de faţă la FCSB. Dacă poate sau nu poate ajuta naţionala, este o întrebare care trebuie adresată selecţionerului”, a declarat Răzvan Burleanu în 2018.

Harlem Gnohere, elogiat de un fost jucător de la FCSB

Wilfred Moke, fost jucător la FCSB a apreciat calitățile fotbalistice și mentale ale lui Gnohere.

„Problema lui Gnohere a fost că era prea bun. Când nu juca, el nu zicea nimic. Când vezi că nu joci, trebuie să vadă că te superi, trebuie să spui ceva. Gnohere și-a făcut foarte bine treaba pe teren, dar nu a fost respectat. Gnohere a fost cel mai bun străin care a jucat în România în ultimii 5 ani”, a transmis Wilfred Moke.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top