Now Reading
Monedă veche de 125 de ani, vândută cu 1,3 milioane de dolari. Ce o face atât de specială

Monedă veche de 125 de ani, vândută cu 1,3 milioane de dolari. Ce o face atât de specială

O monedă veche de 125 de ani a fost vândută la începutul acestei săptămâni în schimbul a 1,3 milioane de dolari, în cadrul unei licitații din Chicago.

Moneda datează din 1894 și face parte din seria Barber Dime, ediție limitată. Doar 24 de exemplare din această ediție au fost bătute, dintre care doar 9 mai există, notează CNN.

Patronul unui club de fotbal din MLS, cumpărătorul monedei

Numele monedei provine de la cel care a conceput designul, adică Charles E. Barber, al șaselea gravor șef al Monetăriei Statelor Unite. Monedele au fost imprimate în San Francisco și se spune că au fost create ori pentru a fi oferite drept cadou unor bancheri importanți, ori pentru a compensa anumite neconcordanțe din contabilitatea monetăriei.


Moneda vândută cu 1,3 milioane de dolari i-a aparținut proprietarului echipei de baschet Los Angeles Lakers, Jerry Buss. Noul cumpărător este Dell Loy Hansen, patronul echipei de fotbal Real Salt Lake, care și-a propus să adune câte un exemplar din fiecare monedă bătută vreodată în SUA. Potrivit presei internaționale, lui Hansen îi lipsesc 6 monede pentru a completa colecția, dar care nu sunt încă scoase la vânzare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top