Now Reading
Moneda comemorativă cu Tudor Vladimirescu poate fi comandată gratuit, de pe internet (P)

Moneda comemorativă cu Tudor Vladimirescu poate fi comandată gratuit, de pe internet (P)

Dacă ești atașat de valorile autentice românești, respectiv pasionat de numismatică, îți oferim o veste care s-ar putea să-ți facă cu ochiul. La 200 de ani de la Revoluția din 1821, Casa de Monede a lansat medalia comemorativă Tudor Vladimirescu.

Moneda este oferită cu titlu gratuit, într-un tiraj de 50.000 de exemplare. Expedierile se fac în ordinea înscrierilor pe site-ul companiei, în limita unei medalii per gospodărie.

Medalia poate fi rezervată pe site-ul oficial www.medaliegratuita.ro sau telefonic, la numărul 021 9787. Persoanele care comandă medalia vor avea de achitat doar costul de expediere și de ambalare în valoare de 14,99 lei.

 

Tudor Vladimirescu, figură emblematică pentru istoria Țării Românești

 

Tudor Vladimirescu se remarcă în războiul ruso-turc (1806-1812) unde participă ca voluntar în armata țaristă alături de pandurii din zona Olteniei. Datorită curajului și a capacităților sale militare, obține gradul de locotenent și este decorat cu ordinul „Vladimir”, clasa a III-a.

Fiind o personalitate a vremii, cu spirit de inițiativă, conexiuni în multe medii sociale, vorbitor de limbi străine și apropiat al Consulatului Rusiei la București, Tudor Vladimirescu devine persoana ideală care va conduce mișcarea de emanicipare a țării pentru restabilirea autonomiei în fața Imperiului Otoman.

Revoluția Română din 1821 a fost expresia nemulțumirilor acumulate la nivelul tuturor claselor sociale de-a lungul secolului XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, nemulțumiri generate de criza economică și politică în care se aflau Țările Române.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top