Now Reading
Mohammad Murad, umilit și tâlhărit. Cum a eșuat în afaceri, înainte să dea lovitura

Mohammad Murad, umilit și tâlhărit. Cum a eșuat în afaceri, înainte să dea lovitura

Mohammad Murad

Mohammad Murad, investitor la „Imperiul Leilor” este unul dintre antreprenorii care până la momentul în care a cunoscut succesul, a gustat și înfrângerea.

Mohammad Murad e un exemplu de ambiție și consecvență, iar experiențele sale dovedesc faptul că mediul business este extrem de dur. Charismaticul investitor de la PRO TV a venit în România în anul 1982, pentru a studia medicina. Primii 3 ani i-a făcut la Iași, după care a continuat studiile la București. Revoluția l-a prins la Spitalul Colentina, perioadă în care a început să facă mici afaceri.

Mohammad Murad, umilit de primar și furat de partenerul de afaceri

În 1990, Mohammad Murad a deschis o terasă în zona Regie. Nu a rezistat prea mult timp, pentru că primarul Sectorului 6, beat, i-a făcut la un moment dat o vizită. S-a lăsat cu mese și scaune aruncate în Dâmbovița, un moment care l-a marcat puternic pe libanez.

„Am fost foarte supărat, dar un prieten român mi-a zis că aici există o vorbă potrivit căreia orice şut în fund e un pas înainte. În Liban nu există proverbul ăsta. Atunci am înfiinţat cu un român o firmă de import, care se numea Pisica Neagră. Românul a plecat cu toate actele şi banii. De atunci, pe unde merg, dacă trece o pisică neagră, mă întorc din drum”, a povestit Murad.

Mohammad Murad, țepuit la indigo

Printr-un eveniment tras aproape la indigo a mai trecut o dată Mohammad Murad. S-a întâmplat tot cu un asociat român, iar omul de afaceri a rămas din nou pe dinafară.

„Dacă nu iei vreo trei ţepe, nu eşti om de afaceri. Prima ţeapă a fost Pisica Neagră şi a doua Prometeu, prin care am făcut vreo cinci magazine în ţară şi apoi m-am trezit că asociatul meu, tot român, a luat ştampila şi a trecut spaţiile pe numele lui”, a povestit Murad.

Ce afaceri are Mohammad Murad

Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară. Potrivit omului de afaceri, veni­turile celor şase unităţi de cazare din lanţul Phoe­nicia pe care le deţine pe litoral se situează între 15 şi 20 mil. euro.

Astfel, Murad este pe prima poziţie în topul celor mai puternici antreprenori din turismul de la Marea Neagră. De asemenea, Murad şi familia sa deţin produ­cătorul de conserve Mandy Foods, Hotelul Lido din București, lanţul de restaurante Springtime și alte afaceri în domeniul imobiliar.

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top