Now Reading
Miliardarii lumii, cifre record în timpul pandemiei. Jeff Bezos și Mark Zuckerberg, cei mai câștigați

Miliardarii lumii, cifre record în timpul pandemiei. Jeff Bezos și Mark Zuckerberg, cei mai câștigați

Pandemia de coronavirus a devastat unii oameni, iar pe alții, i-a propulsat. Adaptabilitatea este cartea câștigătoare în acest context, pe care Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Mark Zuckerbeg, fondatorul Facebook, au știut să profite.

Pandemia de coronavirus a lăsat în SUA zeci de milioane de oameni fără locuri de muncă. În această perioadă, în perioada 18 martie – 19 mai, cei mai bogați 600 de americani și-au crescut averile, cumulat, cu 434 de miliarde de dolari, adică o creștere de 15% în două luni, se arată într-un raport întocmit de „Americans for Tax Fairness” și „Institute for Policy Studies Program for Inequality”, pe baza datelor emise de Forbes.

Jeff Bezos și Mark Zuckerberg, ascensiune uriașă

Scufundarea domeniului HORECA a determinat o creștere uriașă a cumpărăturilor în online. Practic, banii de la restaurante, cluburi și hoteluri s-au mutat în magazinele online. Astfel, printre cei mai mari beneficiari ai crizei COVID-19 sunt Jeff Bezos și Mark Zuckerberg. Averea fondatorului Amazon a crescut cu 30%, iar cea a liderului Facebook cu peste 46%.

Din 16 martie, odată cu primele măsuri de izolare în SUA, valoarea acțiunilor Amazon au crescut cu 45%, iar cele de la Facebook, cu peste 60%. De asemenea, acțiunile Netflix au crescut cu 45%, iar cele de la Apple cu 31%.

În această săptămână, acțiunile Amazon și Facebook au cunoscut maximul istoric, iar ascensiune celor doi giganți americani dă semne de continuitate.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top