Now Reading
Mihai Tudose și-a dat demisia din PSD. Săgeți dure aruncate către Liviu Dragnea: „Nu se mai poate!”

Mihai Tudose și-a dat demisia din PSD. Săgeți dure aruncate către Liviu Dragnea: „Nu se mai poate!”

Mihai Tudose, fostul prim-ministru al României și-a dat demisia din PSD astăzi, 29 ianuarie 2019. 

Mihai Tudose și-a anunțat demisia din PSD prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook. Politicianul a criticat conducerea partidului de guvernare și totodată, a dezvăluit faptul că se va alătura formațiunii politice Pro România, condusă de către un alt fost premier al PSD, Victor Ponta.

Fostul premier al României își explică decizia prin faptul că actuala conducere a social-democraților a înlocuit agenda formațiunii cu cea personală. Totodată, Tudose invocă faptul că membrii din vârful partidului au un stil de conducere autoritar, care nu prezintă deschidere la dezbateri interne.

Iată mesajul postat de către Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook:

„Acum 27 de ani am intrat în politică din dorinţa de a face ceva pentru Brăila şi pentru România. 27 de ani am fost membru PSD şi nu am precupeţit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat. Chiar şi în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranţa că lucrurile se vor îndrepta.

Astăzi, această speranţă a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristeţe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog şi dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eşecului. Cred cu tărie că priorităţile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale şi sistemul de sănătate, şcoli şi educaţie, infrastructură şi reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Şi da, şi despre justiţie. Dar despre o justiţie corectă şi pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni” …

Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar şi cu oameni neimplicaţi politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare faţă de acest mod de a conduce partidul şi ţara. Dacă gestul meu va fi înţeles şi va duce la îmbunătăţirea lucrurilor în PSD m-aş bucura sincer… Rămân în continuare în politică, adeptul valorilor democratice de stânga, devotat Brăilei şi României. Mă voi alătura unei echipe cu care împărtăşesc aceleaşi valori, echipei PRO România şi voi rămâne omul, brăileanul şi românul pe care îl ştiţi. Cu respect, Mihai Tudose”, a notat Mihai Tudose pe pagina personală de Facebook.

Cine este Mihai Tudose

Mihai Tudose, 51 de ani, a îndeplinit funcția șef al Guvernului României în perioada 29 iunie 2017 – 16 ianuarie 2018. Pe data de 15 ianuarie 2018, Mihai Tudose și-a anunțat demisia din fruntea Executivului, în urma CEx-ului convocat de către Liviu Dragnea. CEx-ul PSD i-a retras sprijinul politic premierului Mihai Tudose cu 67 de voturi pentru, 4 împotrivă și 4 abțineri.

Mihai Tudose este licențiat în științe juridice și administrative (Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din București – 1991-1995), masterand al programului „Politici Economice Europene” (SNSPA – 2006-2007) și din 2010, doctorand în Științe Militare și Informații (Academia de Informații „Mihai Viteazul” București).

În Partidul Pro România, pe lângă Victor Ponta, Tudose va fi coleg cu alte figuri sonore de pe scena politică autohton: Daniel Constantin, Mircea Titus Dobre, Georgian Pop, Cătălin Nechifor și Octavian Petric.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top