Now Reading
Miami Bici – REVIEW: Cum mi s-a părut filmul care a rupt în două box office-ul din România

Miami Bici – REVIEW: Cum mi s-a părut filmul care a rupt în două box office-ul din România

Matei Dima și Codin Maticiuc, în „Miami Bici"

În weekend am fost la „Miami Bici”, filmul care a înregistrat un record de spectatori și încasări în cinematografele din țară. Cu Matei Dima (Bromania) și Codin Maticiuc în rolurile principale, filmul a reușit să ofere fix ceea ce și-a propus: entertainment, voie bună, succes garantat în rândul unui public numeros.

În general, percepția publicului român cu privire la producțiile autohtone este negativă, pentru că filmul românesc prezintă de regulă aceeași poveste, într-o manieră lipsită de strălucire: mizeria societății, familii dezorganizate, înmormântări, cadre lungi și plictisitoare. Există și comedii, dar extrem de clișeice, care se încadrează cu brio în categoria filmelor de categoria C. Pe scurt, monotone.

„Miami Bici”, cu turația la maxim

„Miami Bici” se poziționează în antiteză cu un număr semnificativ al lungmetrajelor românești. Dacă românii au demonstrat prin serialul „Umbre” că se pricep și la acțiune și dramă, același lucru pot spune și despre comedie, în cazul „Miami Bici”.

„Miami Bici” este un film care reușește să te țină mereu conectat, te face curios, te distrează. Nu se lungește, nu trage de timp, ci punctează fix cum și cât trebuie, o lecție din acest punct de vedere pentru mulți regizori români, care au impresia că o scenă de 20 de minute în care un individ își mănâncă ciorba ori tranșează un cadavru este o creație artistică de valoare.

„Miami Bici”, altă mâncare de pește

„Miami Bici” spune povestea lui Piciu (Codin Maticiuc) și Bilă (Matei Dima), doi sărmani care prin Albanezu (Florin Piersic Jr), pleacă în America pentru a scăpa de sărăcie. Cei doi năpârstoci trec prin multe peripeții amuzante, ceea ce-mi aduce aminte de „The Hangover”, însă cu anumite diferențe. Chiar dacă este filmat în SUA, „Miami Bici” este un film despre români, pentru români.

Actorii și-au făcut bine treaba, iar de regie s-a ocupat Jesus del Cerro, un spaniol stabilit în România, care de-a lungul timpului, a realizat mai multe filme în colaborare cu Media Pro, niște lungmetraje destul de modeste. De data aceasta, i-a reușit mult mai bine și probabil, aportul lui Matei Dima și al lui Codin Maticiuc a influențat puternic produsul final.

„Miami Bici”, în concluzie

„Miami Bici” este un film dinamic, excelent pentru cei care-și doresc o porție de râs. Portretul românului sărac, fără școală, dar descurcăreț, cadre bine trase, mafioți, droguri, mașini și femei din clasa premium, toate se regăsesc în acest film, care în opinia mea, se poziționează în topul celor mai bune filme românești de după ’89, alături de „Filantropica”, „Schimb Valutar”, „Cel Ales”, „Două lozuri” și serialul „Umbre”.

Filozofii de serviciu vor spune că nu e vreo operație pe creier, nu e nimic profund, magistral cu acest film. Nici nu trebuie, pentru că a reușit să ofere entertainment, capitol la care de regulă, filmele românești eșuează lamentabil. N-ar strica o continuare pentru „Miami Bici”.

Calificativul meu pentru „Miami Bici”: 8/10.

„Miami Bici” [TRAILER]

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top