Mesajul lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru tineri: „Majoritatea faceți o greșeală colosală!” [VIDEO]

Eliberat din închisoare, Sorin Ovidiu Vîntu este foarte activ în mediul online, unde își exprimă opiniile cu privire la diverse aspecte din mediul social și politic. De curând, omul de afaceri a vorbit despre una dintre cele mai mari greșeli ale tinerilor: creditul ipotecar.
Sorin Ovidiu Vîntu îi sfătuiește pe tineri să nu intre în „afaceri” cu băncile. În opinia sa, un credit de mare valoare este o greșeală fatală.
„Majoritatea faceți o greșeală colosală. Vă înhămați la credite ipotecare, să vă cumpărați casă. Este o prostie cât casa. Dragii mei, intrați sclavi la bancă. V-ați terminat orice posibilitate de ascensiune materială sau pe scară socială, pentru că în permanență vă va atârna creditul pe picioare. Omul modern stă cu chirie, nu își bagă bani în ziduri, nu își bagă bani în pământ. Copiii voștri, naiba știe pe unde se vor duce”, a declarat SOV.
SOV: „Vă distrugeți viața cu credite uriașe”
SOV îi sfăuiește pe tineri să renunțe la metehnele preluate de la părinți și bunici. Chiria, la fel ca în țările din vest, este cea mai bună variantă, spune omul de afaceri.
„Nu mai suntem pe timpul lui Ștefan cel Mare, românul nu mai este legat de glie. Dovada că milioane de români sunt plecați pe afară. Ce faci cu casa? Casa ta produce o grămadă de cheltuieli. Chiria, dragii mei! Nu vă distrugeți viața, punându-vă în cârcă credite uriașe, pe care, gâfâind le puteți plăti”, a mai precizat SOV.
Mesajul lui Sorin Ovidiu Vîntu [VIDEO]
Aproape 50% dintre tinerii români vor să-și facă sau au deja credit ipotecar
Creditul ipotecar a devenit o obișnuință pentru tinerii români. Potrivit unor studii efectuate în 2019, peste un sfert dintre tinerii din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani se gândesc să-și facă un credit pentru achiziția unei locuințe, în timp ce 13% au deja un unul.
Majoritatea creditelor, inclusiv cele prin programul „Prima Casă”, sunt luate pe o perioadă de 30 de ani. Lună de lună, tinerii achită creditele care într-o lună pot reprezenta un efort financiar suportabil, iar în mod imprevizibil, în funcție de contextul socio-economic, cuantumul poate crește fulminant. Așadar, o variantă plină de impredictibilitate.
Fondator & editor