Now Reading
Marius Șumudică, gata să preia echipa națională a României: „Am un contract pe care pot să-l desfac oricând”

Marius Șumudică, gata să preia echipa națională a României: „Am un contract pe care pot să-l desfac oricând”

Marius Șumudică este gata să preia echipa națională a României, după parcursul modest al „tricolorilor” în campania de calificare pentru EURO 2020.

Marius Șumudică, unul dintre antrenorii care a reușit să facă minuni în ultimii ani la echipele la care a antrenat, s-ar afla în cărțile celor de la Federație pentru preluarea echipei naționale. Fostul antrenor al Astrei recunoaște că Gică Hagi și Dan Petrescu ar fi două soluții inspirate și totodată, spune că nu ar refuza postul de selecționer dacă i s-ar propune. Potrivit antrenorului de la Gaziantep, ar fi gata să rezilieze contractul cu turcii în cazul unei oferte concrete.

„Dacă vă uitați la cariera mea, ultimii 6 ani, peste tot am stat un an de zile. N-am rămas mai mult, pentru că oriunde merg, fac rezultate mai bune decât ceea ce a fost în anii precedenți și apoi, ei își doresc mai mult, mai mult, dar nu oferă nimic (n.r. – investiții) cluburile respective. În acest moment, am un contract pe care pot să-l desfac oricând sau ei mă pot da afară oricând, în condiții rezonabile”, a declarat Marius Șumudică la Pro X.

Marius Șumudică l-a criticat dur pe Cosmin Contra aseară și totodată, admite problemele la nivelul ariei de selecție.

„Adevărul este undeva la mijloc. Eu am spus că valoarea jucătorilor români este una normală în momentul de față. Nu avem nimic extraordinar, jucători care să joace săptămână de săptămână, ca Suedia și Norvegia. Nu avem jucători care să joace la nivel înalt – Spania, Anglia, Germania, titulari meci de meci. Și atunci, și Contra are o scuză din acest punct de vedere”, a punctat Marius Șumudică pentru sursa citată.

Marius Șumudică, pregătit să-și asume obiective la națională

Mirel Rădoi este o altă variantă vehiculată pentru banca naționalei. Selecționerul de la tineret declarat că ar accepta oferta, însă doar dacă nu i s-ar impune un obiect, punct de vedere cu care Marius Șumudică nu este de acord.

„Eu sunt alt gen de antrenor. Pe oriunde merg, îmi doresc să realizez mai mult decât s-a realizat înainte și îmi pun targeturi pentru nivelul echipei la care sunt. Nu există. ca antrenor, să spui că ai nevoie de 3-4 ani. Înseamnă că nici tu nu ai obiectiv profesional ca antrenor. eu nu aș putea să fac lucrul ăsta”, a punctat Marius Șumudică.

„Antrenorul care vine, trebuie să câștige semifinala și finala (n.r. – UEFA Nations League). Păi în 3-4 ani, se duc generații, mor oameni, trebuie să-i facem fericiți acum”, a completat tehnicianul la Pro X.

  • În vârstă de 48 de ani, Marius Șumudică a cucerit titlul și Supercupa cu Astra Giurgiu în anul 2016;
  • Astra Giurgiu, FC Vaslui, U Cluj, Al -Shaab, Kayserispor, Shabab și Gaziantep FK sunt doar o parte a echipelor pregătite de către Marius Șumudică de-a lungul timpului;
  • De două ori a reușit să elimine Marius Șumudică cu Astra Giurgiu pe cei de la West Ham din Europa League, în 2015 și 2016.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MrNews.ro - Actualitate, entertainment și educație masculină.

___

© 2019-2020 MrNews.ro. Toate drepturile rezervate. 

Informaţiile publicate de MrNews.ro pot fi preluate doar cu citarea sursei + link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Scroll To Top